Rezultat de excepţie pentru judoka orădean Alex George Creţ (foto), care la doar 17 ani, a reuşit să cucerească titlul de campion naţional la tineret (sportivi sub 23 de ani), în limitele categoriei 90 kg. Performanţa a fost reuşită la întrecerile Finalei Campionatului Naţional, care s-a desfăşurat la Drobeta Turnu Severin, în perioada 15-17 martie.

Judoka orădean, legitimat la CSM-LPS Oradea şi pregătit de Emil Morar şi Dan Fâşie, a avut un parcurs fără greşeală, dominând clar categoria sa de greutate şi câştigând la ippon toate cele trei meciuri disputate. Astfel, după ce a avut liber în turul I, în faza secundă, Alex s-a impus la ippon în faţa craioveanului Dumitru, calificându-se în penultimul act. În semifinale, orădeanul a câştigat tot prin ippon în faţa ciucanului Kocsis, obţinând accesul în ultima fază.

În marea finală, Alex George Creţ a avut o nouă evoluţie foarte bună, câştigând tot prin ippon, în faţa piteşteanului Rotaru, fapt care i-a adus medalia de aur şi, implicit, titlul naţional.

Sportivii orădeni au mai fost prezenţi însă şi în alte două finale în întrecerea masculină şi anume la categoriile 66 kg şi 81 kg, finale pe care, din păcate, le-au pierdut. Adrian Olaru (66 kg) şi Teodor  Baldean (81 kg) au devenit vicecampioni naţionali.

Adrian Olaru (şi el încă junior şi campionul categoriei din 2018), a avut un parcurs foarte bun, obţinând trei victorii în faţa unor sportivi de la Miercurea Ciuc, Cluj şi Focşani, dar pierzând în Golden Score în faţa sportivului ploieştean Onofrei.

La rândul său, Teodor Baldean (şi el campionul en-titre al categoriei), a câştigat clar tururile preliminare şi semifinala, dar a pierdut "dintr-o mică eroare", după cum a declarat antrenorul Emil Morar, finala susţinută în faţa clujeanului Bodea, devenind şi el vicecampion naţional.

De asemenea, orădenii s-au mai aflat aproape de medalii şi în alte patru finale mici, meciuri pentru medaliile de bronz, pe care însă pe toate le-au pierdut, terminând competiţia pe locul 5. Este vorba despre Alexandru Popa (60 kg), Robert Boldiş (66 kg), Darius Mudura (81 kg) şi Bianca Suciu (78 kg).

"Toţi sportivii noştri sunt foarte tineri, majoritatea fiind cadeţi şi doar câţiva juniori, lucru care ne dă mari speranţe în viitor", a mai afirmat tehnicianul Emil Morar.

La final, în clasamentele pe cluburi, CSM-LPS Oradea s-a situat pe poziţia a II-a la masculin şi pe locul III la general, după U-CSM Cluj–Dinamo (la masculin), respectiv după U-CSM Cluj Dinamo şi FC Argeş-CSM Piteşti, la general.