Lotul campioanei României la baschet masculin prinde tot mai mult contur pentru sezonul următor. După ce a prelungit contractul cu Dragan Zekovic şi l-a transferat pe jucătorul Cătălin Baciu, conducerea CSM CSU Oradea a anunţat, marţi, continuarea colaborării cu mai mulţi dintre jucătorii care au contribuit la câştigarea titlului în sezonul precedent.

"Roş-albaştrii" vor conta în stagiunea 2019-2020 şi pe serviciile lui Giordan Watson, Kris Richard, Nikola Markovic, Tudor Fometescu, Bobe Nicolescu şi Edward Petrescu, au anunţat reprezentanţii clubului pe site-ul oficial.

Vara trecută, Watson a semnat un contract pe două sezoane cu bihorenii, el având o contribuţie majoră la câştigarea celui de-al treilea titlu naţional din istoria clubului. El a avut medii statistice de 13.3 puncte şi 4.9 pase decisive în peste 30 minute pe meci.

"Cel mai bun marcator al echipei de la venirea sa la Oradea, Kris Richard, are angajament valabil pentru sezonul competiţional 2019-2020 cu formaţia alături de care a devenit de două ori campion al României. Richard a avut medii statistice de 16.1 puncte şi 4.0 recuperări în aproape 30 minute pe partidă", se mai arată pe csmoradea.ro.

De asemenea, Nikola Markovic a semnat în cursul sezonului recent încheiat un contract pe un an şi jumătate cu echipa orădeană. "El a contribuit în ambele faze ale jocului, aducând un plus de energie şi un imbold major unităţii a doua a CSM CSU Oradea în drum spre titlul de campioană a României. Nikola va fi o piesă de bază pentru bihoreni, continuându-şi angajamentul cu echipa de pe Crişul Repede", după cum mai menţionează sursa citată.

La fel, Bobe Nicolescu, Tudor Fometescu şi Edward Petrescu îşi vor continuă şi în sezonul viitor aventura alături de echipa cu care au câştigat în această vară titlul naţional. 

În prezent, lotul campioanei pentru sezonul 2019-2020 cuprinde opt jucători: Dragan Zekovic, Cătălin Baciu, Nikola Markovic, Giordan Watson, Kris Richard, Tudor Fometescu, Bobe Nicolescu şi Edward Petrescu. Conducerea clubului continuă însă "munca de construire a lotului de jucători pentru următorul sezon competiţional", după cum mai anunţă. 

Între timp, în această săptămână, joi, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea îşi vor afla adversarul din primul tur, dar şi culoarul din Basketball Champions League.