Aşa cum şi-au propus, formaţiile bihorene de fotbal din Liga a III-a, CSC Sânmartin şi Luceafărul Oradea, au reuşit să obţină rezultate pozitive în etapa din acest weekend. Este vorba despre runda cu numărul 10, în cadrul căreia CSC Sânmartin a jucat acasă, iar Luceafărul în deplasare.

Victorie la Sântion

La Sântion, echipa pregătită de fostul antrenor al FC Bihorului, Călin Cheregi, CSC Sânmartin a primit replica formaţiei satelit a campioanei en-titre a României, CFR Cluj II. Bihorenii s-au impus însă cu 2-0, după ce la pauză conduceau cu 1-0, şi şi-au consolidat poziţia a III-a a clasamentului în Seria a V-a.

Cei de la CSC au reuşit să deschidă scorul foarte rapid, în minutul 2, prin Alexandru Sorian, un alt fost component al FC Bihor. Acesta a marcat din faţa porţi, după centrarea lui Ionuţ Ban, care a trimis în careu, după o cursă impetuoasă pe partea stângă.

Dacă până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic, în repriza secundă au apărut mult mai multe ocazii la cele două porţi, însă cei care au înscris au fost tot bihorenii, în minutul 79, când Sergiu Pop a centrat în faţa porţii, iar fundaşul oaspeţilor Adrian Ilie a respins defectuos, în propria poartă.

CSC Sânmartin s-a impus astfel cu scorul de 2-0 în faţa unui adversar incomod, şi-a păstrat poziţia a III-a şi este la a patra victorie consecutivă din campionat.

În partida de vineri, antrenorul Călin Cheregi a trimis pe teren, pentru CSC Sânmartin, formula: Barabaş – Fl. Pop, Nogo, Lupşe, Arsene - S. Brata (min. 50 Andraş), Tiponuţ, Habakuk (min. 58 Cuc), I. Ban (min. 76 Sîrbu) – Sorian şi Sg. Pop (min. 80 Szabados).

Egal la Cluj

Cealaltă echipă bihoreană din competiţie, Luceafărul Oradea, a jucat vineri în deplasare, la Cluj, în compania „viruşilor verzi” de la Sănătatea Servicii Publice.

Veniţi de pe primul loc, bihorenii au început cu încredere şi în minutul 20 conduceau deja cu 2-0. Din păcate pentru ei însă, ulterior nu au mai reuşit să găsească drumul spre gol, în timp ce gazdele au marcat, încă de două ori, reuşind să restabilească egalitatea şi meciul s-a încheiat cu scorul de 2-2.

Totuşi, Luceafărul rămâne pe primul loc al clasamentului, întrucât echipa de pe locul II, Fotbal Comuna Recea, a pierdut, sâmbătă, la Bistriţa.

La Cluj, în minutul 16, Luceafărul a deschis scorul, după ce Mitrică a executat o lovitură de colţ, un corner, portarul F. Lăzăreanu a respins în faţă, iar  fundaşul bihorenilor Daniel Pop a trimis mingea în poartă.

Nu au trecut decât trei minute şi, în minutul 19, Luceafărul a urcat scorul la 2-0, după o greşeală a experimentatului Ionuţ Rada, care a încercat să iasă cu mingea la picior, dar atacantul oaspeţilor Paraschiv a interceptat, a driblat şi portarul şi a marcat, desprinându-i pe orădeni pe tabelă.

Fazele s-au succedat însă cu repeziciune, şi golurile de asemenea, astfel în minutul 21, clujenii au reuşit să reducă din handicap. Atunci, la un duel la care bihorenii au cerut fault la Roş, faza a continuat, Creţ a centrat, iar Dan Roman, scăpat din marcaj, a înscris pentru 1-2, din 7 metri.

În pauză s-a intrat cu avantajul de un gol al luceferilor, însă în repriza a doua, „viruşii” au început mai bine, ratând câteva ocazii. Orădenii au echilibrat apoi jocul, pe care chiar au început să-l controleze. A fost rândul lor să rateze mai multe oportunităţi, iar cu cinci minute înainte de final, gazdele au reuşit să egaleze, după ce Ciupe a executat o lovitură liberă din lateral dreapta, portarul Filip nu a ieşit să boxeze, iar Ceaca, scăpat din marcaj, a înscris cu capul din cinci metri.

Nemulţumiţi de faptul că au fost egalaţi, după ce au condus cu 2-0, în final, orădenii au căutat golul victoriei, dar Mitrică, în minutul 90, şi Paraschiv, în minutul 90+2, au ratat ocazii importante. Astfel, partida s-a încheiat cu rezultatul de 2-2, iar Luceafărul cu punctul cucerit s-a desprins în fruntea clasamentului, profitând de eşecul de la Bistriţa al maramureşenilor de la Comuna Recea.

În confruntarea cu Sănătatea Cluj, antrenorul Dragoş Militaru a trimis pe teren, pentru Luceafărul, echipa: D. Filip – Gunie, D. Pop, Core, D. Roş (min. 74 Papp), Pașca (min. 55 Mintaş), P. Peter, Manole (min. 80 Luduşan), Maxin, Mitrică şi Paraschiv.


Rezultatele etapei a 10-a din Seria a V-a a Ligii a III-a la fotbal:

Vineri:
Unirea Dej - AFC Odorheiu Secuiesc    1-0
Sănătatea Cluj - Luceafărul Oradea    2-2
Viitorul Şelimbăr - Metalurgistul Cugir    2-2
Avântul Reghin - Sticla Arieşul Turda    1-1
CSC Sânmartin - CFR Cluj II     2-0

Sâmbătă:
Unirea 1924 - Industria Galda    2-0
SCM Zalău - Minaur Baia Mare    0-1
Unu Fotbal Club Gloria - Fotbal Comuna Recea     1-0


În cadrul etapei viitoare, Luceafărul Oradea va evolua pe teren propriu, în compania celor de la Unirea 1924 Alba Iulia, în timp ce CSC Sânmartin va face deplasarea la Turda, pentru jocul cu echipa locală Sticla Arieşul.