Întrucât noul sezon competiţional bate la uşă, vicecampioana României la polo, formaţia CSM Digi Oradea, şi-a completat lotul de jucători cu alţi doi sportivi, ba mai mult, chiar şi-a definitivat lotul pentru ediţia 2018-2019.

Cele două achiziţii sunt doi sportivi japonezi, Seiya Adachi (foto) şi Yusuke Inaba, care s-au alăturat deja efectivului formaţiei antrenate de Dorin Costrăş şi Ciprian Cîmpianu.

După cum notează site-ul oficial al clubului orădean, "ambii sunt componenţi ai primei reprezentative de polo a Japoniei" şi "ei se alătură cu întârziere echipei bihorene datorită obligaţiilor pe care le-au avut faţă de echipa naţională niponă".

Seiya Adachi are 23 ani şi este component al primei reprezentative nipone de mai mulţi ani, incluzând participarea la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio de Janeiro. El a jucat şi la Campionatul Mondial de anul trecut de la Budapesta, unde a înscris şapte goluri împotriva echipei SUA.

"Înalt de doar 1.72 metri, Adachie este un jucător capabil să puncteze cu generozitate", după cum îl prezintă clubul bihorean.

La rândul său, Yusuke Inaba este foarte tânăr, în vârstă de doar 18 ani. El vine în România de la VK Budva, din Muntenegru, formaţie alături de care a fost vicecampion naţional.

"Născut în anul 2000, Inaba este considerat un tânăr poloist de mare perspectivă. El a atras atenţia echipelor din polo-ul european, fiind încă de la o vârstă fragedă angrenat în întreceri internaţionale. Yusuke a fost component al echipei naţionale de tineret, cu care a participat la Campionatul Mondial destinat acestei categorii în anul 2016 şi 2017", arată site-ul CSM-ului.

Pe de altă parte, conducerea echipei CSM Digi Oradea a anunţat deja Federaţiei Române de Polo componenţa lotului de jucători cu care va aborda sezonul competiţional 2018-2019 în LEN Champions League. Lotul cuprinde 17 sportivi, 12 dintre aceştia fiind autohtoni, iar cinci sunt străini – doi sârbi, doi japonezi şi un brazilian.

Astfel, antrenorii Dorin Costrăş şi Ciprian Cîmpianu îi vor avea la dispoziţie pe: Maximilan Costa, Cristian Dobre, Viktor Kovats, Bogdan Remeş, Ramiro Georgescu, Raul Gavriş, Levente Vancsik, Robert Gergelyfi, Nichita Ilisie, Roland Szabo, Ferenc Czenk, Gustavo De Freitas (brazilian), Stefan Zivojinovic (sârb), Aleksa Petrovski (sârb)m Yusuke Inaba (japonez), Seiya Adachi (japonez) şi Alex Popoviciu.