Deşi sperau la un rezultat bun, fotbaliştii de la Luceafărul Oradea au trebuit să se recunoască învinşi, în cele din urmă, miercuri, la Afumaţi, în jocul cu formaţia locală, din cadrul etapei intermediare din această săptămână din Liga a II-a.

Jocul CS Afumaţi - Luceafărul Oradea s-a încheiat cu victoria formaţiei gazdă cu scorul de 2-1, care a condus la un moment dat cu 2-0, dar după ce la pauză s-a consemnat egalitate, 0-0.

A fost o primă parte a jocului anostă, de uzură, în care niciunul dintre cei 22 de jucători nu au reuşit să îşi creeze vreo fază importantă de a marca. În finalul celor 45 de minute, gazdele au solicitat un penalty la o fază controversată în careul bihorenilor, arbitrul Florin Dan a dat impresia că duce mâna către punctul cu var, însă a indicat doar aut de poartă, spre nemulţumirea jucătorilor şi staff-ului echipei din Afumaţi.

Repriza a doua a venit însă şi cu golurile. Mai întâi, în minutul 49, căpitanul gazdelor, Răzvan Patriche, după ce a urcat în ofensivă şi a avut o combinaţie de efect cu Ştefan Vasile în faţa careului, a şutat plasat, la colţul lung, din 14 metri, şi l-a învins pe portarul orădean Goia.

Apoi, în minutul 75, tot gazdele au marcat. După o centrare dintr-un corner de pe stânga, mingea a ajuns la Alin Zaharia, care era aproape pe linia porţii şi a îndeplinit o simplă formalitate, ducând scorul la 2-0.

Orădenii s-au trezit chiar pe final, în minutul 87, când Luceafărul a redus din diferenţă, tot după un corner de pe partea stângă. Vlad Rusu a fost scăpat din marcaj, a preluat la un metru de poartă şi a înscris pe lângă Marinescu.

După trei minute de prelungiri, jocul s-a încheiat, iar gazdele de la Afumaţi s-au impus la limită, cu 2-1, după un meci lipsit de spectaculozitate.

În urma jocului, ilfovenii au acumulat 55 de puncte şi îşi păstrează locul 5, în timp ce Luceafărul rămâne cu 37 de puncte, a fost egalată de CS Baloteşti, dar ocupă în continuare locul 10.


CS AfumaţiLuceafărul Oradea 2-1 (0-0)

Stadion: Comunal (Afumaţi – Ilfov)

Au marcat: Patriche (min. 49) şi Zaharia (min. 75) / Vlad Rusu (min. 87)

CS Afumaţi: Marinescu - Onea, Robicek, Patriche (cpt.), Ciochină - Vl. Tudorache, Alin Zaharia, Rz. Avram, Vas. Olariu, Şt. Vasile - Mug. Dedu Rezerve: Mişa - Buzea, Novacek, Buduroi, D. Burlacu, Al. Mitu şi Mir. Manole. Antrenor: Vasile Neagu

Luceafărul: Goia - Valies, Oros (cpt.), Tînc, Trif - Feher, Ţegle - Rocha, Vas. Pop, Al. Dulca - Vl. Rusu. Rezerve: Gudea - A. Mutu, Antohi, Torişte, D. Lukacs, Codoban şi Chiorean. Antrenor: Cristian Lupuţ

Au arbitrat: Florin Costin Dan (Chirnogi) - Gabriel Ion Catană (Târgovişte) şi Răzvan Mihai Dobre (Şotânga).


Celelalte rezultate:

Academica Clinceni - FC Argeş 2-4
CS Baloteşti - Ripensia Timişoara 3-1
Pandurii Târgu Jiu - Sportul Snagov 1-1
Dunărea Călăraşi - Foresta Suceava 3-1
CS Mioveni - Dacia Unirea Brăila 0-1
Metaloglobus Bucureşti - Chindia Târgovişte 1-1
Olimpia Satu Mare - Ştiinţa Miroslava 0-3
AFC Hermannstadt - ASA Târgu Mureş 3-0
UTA - ASU Politehnica Timişoara - întrerupt la scorul de 0-0.

*Poli a părăsit terenul în minutul 62, în semn de solidaritate cu suporterii care nu au fost lăsaţi să intre pe stadion. FRF va lua o decizie în privinţa rezultatului final. Cel mai probabil, Poli va pierde jocul la "masa verde" cu 3-0, iar pentru că s-a retras de pe teren va fi penalizată cu trei puncte şi va fi amendată.

În etapa viitoare, Luceafărul Oradea va evolua duminică, 29 aprilie, de la ora 11, pe teren propriu, cu liderul clasamentului, Dunărea Călăraşi.