Fotbaliştii de la Luceafărul Oradea au făcut sâmbătă un pas important spre salvarea de la retrogradare, după ce, la Baza Sportivă Luceafărul din Sânmartin, au învins cu scorul de 1-0 echipa bucureşteană Daco-Getica, o formaţie vecină de clasament şi contracandidată la lupta pentru "supravieţuire".

Meciul, care a avut un ritm bun, onorându-şi statutul de derby al echipelor din partea inferioară a ierarhiei, a fost decis de golul lui George Paraschiv, din prima repriză, din minutul 33.

Ca urmare, Luceafărul a totalizat 43 de puncte, a urcat pe locul 11 şi s-a distanţat la şapte puncte de prima echipă aflată sub linia retrogradării.

Bihorenii au avut primele două acţiuni ale jocului. Mai întâi, Paraschis a şutat bine de la 17 metri, dar a respins portarul în corner, după care, în minutul 13, după o incursiune pe stânga a lui Dulca, Roşu nu a reuşit să înscrie din şase metri.

În minutul 26 au avut şi oaspeţii o situaţie bună, dar Nsiah, aflat singur cu portarul, la şase metri, nu a reuşit să-l învingă pe I. Rus.

În minutul 33 a venit însă golul bihorenilor, după ce Alex Dulca, unul dinte cei mai buni jucători ai Luceafărului, care a făcut ce a vrut cu fundaşii adverşi pe partea stângă, a centrat perfect, iar George Paraschiv, din poziţie centrală, de la 7 metri l-a învins pe portarul bucureştean Gavrilaş.

Până la pauză, bihorenii au mai avut o oportunitate bună, în minutul 36, când V. Pop a prins un "trasor" de la 33 de metri, dar mingea a lovit bara din dreapta portarului. S-a intrat la vestiare cu avantajul minim al gazdelor, care şi după reluare au fost mai incisive.

În minutul 49, Vasile Pop a centrat de pe stânga, Paraschiv a preluat în 7 metri central, însă a alunecat în momentul şutului. Două minute mai târziu, acelaşi Vasile Pop a executat o lovitură liberă, de la 22 de metri de poartă, din poziţie centrală, dar a trimis puţin peste bara transversală.

Oaspeţii au replicat prin şutul lui Nsiah, de la 25 de metri, peste poartă, din minutul 52, după care jocul a devenit tot mai echilibrat, dar fără ocazii clare de poartă. Bihorenii au apărat avantajul de pe tabelă, iar oaspeţii nu au reuşit să pună probleme serioase tânărului portar I. Rus. S-a încheiat 1-0, iar bihorenii sunt "în proporţie de 80%, salvaţi de la retrogradare", după cum avea să declare la finalul jocului antrenorul Cristian Lupuţ.

"Vreau să felicit băieţii pentru modul cum au abordat jocul. A fost un meci cu o încărcătură mare, un meci de şase puncte. Am reuşit să-i ţinem sub noi pe Daco-Getica, dar, sincer, mi-a fost puţin teamă de acest joc, pentru că veneam după jocul de la Tg. Jiu, unde am pierdut doi jucători foarte importanţi, pe Prejmerean şi Preoteasa, care s-au accidentat. Mă bucur însă că cei care au intrat şi-au făcut treaba foarte bine", a mai afirmat, la conferinţa de presă după partidă, tehnicianul Luceafărului.

În etapa viitoare, Luceafărul Oradea va evolua la Bucureşti, cu Metaloglobus, miercuri, 15 mai, de la ora 11.


Luceafărul Oradea - Daco-Getica Bucureşti 1-0 (1-0)
A marcat: G. Paraschiv (min. 33)
Stadion: Luceafărul (Sânmartin)

Luceafărul: I. Rus – Mitrică, Yabre, Al. Băican, Moihedja – C. Roşu, Oros – cpt. (min. 90 Luduşan), Lu Yuefeng (min. 76 Chiorean), Al. Dulca – V. Pop (min. 80 Bebey) şi G. Paraschiv. Antrenor: Cristian Lupuţ

Daco-Getica: Gavrilaş – cpt. - C. Dedu (min. 52 M. Tudorică), I. Prodan, Motroc, Muşat - Raph. Stănescu (min. 68 Bustea), D. Cârjan, Călinţaru, R. Grecu (min. 68 V. Georgescu) – Nsiah şi Măd. Martin. Antrenor: Marius Baciu

Au arbitrat: Omar Cristian Dumitrică (Craiova) - Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) şi Andrei Nicolae Chiţoiu (Timişoara).


Etapa a 34-a a Ligii a II-a la fotbal:

Joi

CS Mioveni - SSC Farul Constanţa 0-2

Vineri

FC Argeş - Ripensia Timişoara 2-1

Sâmbătă

Luceafărul Oradea - Daco-Getica Bucureşti 1-0

Petrolul Ploieşti - Dacia Unirea Brăila 9-1

Aerostar Bacău - ACS Poli Timişoara 1-0

Energeticianul - Sportul Snagov 3-3

Metaloglobus Bucureşti - Pandurii Târgu Jiu 6-0

Chindia Târgovişte - CS Baloteşti 6-0

ASU Politehnica Timişoara - Academica Clinceni 2-2

Duminică

Ora 14:00 Universitatea Cluj - UTA Arad


Clasament final etapa 34 fotbal