Fotbaliştii de la Luceafărul Oradea au cedat cu scorul de 0-1 meciul pe care l-a disputat sâmbătă, pe teren propriu, la Sânmartin, cu UTA, în cadrul etapei a 6-a a Ligii a II-a.

Un meci disputat

Meciul, care a reunit în tribune aproximativ 300 de spectatori, dintre care circa 30 suporteri ai arădenilor, a fost foarte disputat, ambele echipe dorindu-şi cu ardoare victoria şi, implicit, cele trei puncte puse în joc.

Dacă în prima repriză bihorenii au insistat mai mult, în partea a doua situaţia s-a echilibrat, meciul a devenit deschis, iar ultimele 15 minute s-a jucat chiar cu "garda jos".

Din păcate, orădenii, deşi au avut şi ei ocazii bune, nu au înscris, dar au făcut-o oaspeţii, în minutul 76, prin Cristinel Matei.

Un "galben" discutabil

Vasile Pop a avut prima acţiune periculoasă în minutul 2, când, scăpat în interiorul careului mare, a şutat periculos, pe jos, dar puţin pe lângă bară. Arădenii au replicat cu un şut din lovitură liberă a lui Manea, în minutul 13, pe lângă poartă.

Apoi, în minutul 17, scăpat în careu, Vasile Pop a solicitat un penalty, după un duel cu un adversar. Arbitrul a considerat că a simulat şi i-a acordat cartonaşul galben.

Arădenii au avut apoi o bună oportunitate, în minutul 23, prin Ciprian Rus, care a trimis, din unghi, puţin pe lângă bară. La cealaltă poartă, Lăsconi, nou intrat în teren, a solicitat şi el penalty dar din nou centralul Ovidiu Mazilu, din Satu Mare, a lăsat jocul să continue.

Prima repriză s-a încheiat cu un şut bun al lui Alexandru Dulca, de la 30 de metri, puţin peste transversală.

Atacuri succesive

În partea a doua, jocul s-a deschis mai mult, fazele au început să se succeadă cu repeziciune la ambele porţi. Oaspeţii au solicitat şi ei un penalty, în minutul 48, la o intrare în careu a lui Costin, dar nici acesta nu s-a acordat.

Paul Mitrică, de la Luceafărul, a prins un şut bun, din 14 metri, în minutul 52, dar a reţinut portarul arădean Bodea. Apoi, în minutul 60, Ciprian Rus a reluat frumos din 10 metri, la colţul scurt, dar puţin pe lângă bara porţii orădene.

În minutul imediat următor, Luceafărul a replicat prin Lăsconi, dar şutul acestuia din interiorul careului, a fost respins puţin pe lângă bară. Luceafărul a accelerat.

În minutul 67, Codoban a scăpat la 8 metri de poartă, dar în ultimul moment un fundaş arădean s-a repliat şi a reuşit să respingă din faţa acestuia.

În minutul 70, atacantul arădenilor, Ciprian Rus, a trimis din nou un şut bun, din careu, dar pe lângă bară, iar în minutul următor, după o centrare de pe stânga, Manea a reluat din patru metri, cu capul, peste poarta gazdelor.

După şutul lui Lăsconi, de la 30 de metri, în minutul 72, reţinut de portar, în minutul 76, arădenii au reuşit să înscrie. Atunci, Ciprian Rus a centrat pe jos de pe dreapta, iar Cristinel Matei, talonat din spate, a reluat în plasă din 4 metri.

După primirea golului, deşi au încercat măcar să egaleze, bihorenii nu au mai reuşit să pună în pericol poarta adversă. Şutul lui Codoban, din minutul 86, pe lângă poartă, a fost singurul periculos.

În prelungiri, orădenii au rămas în inferioritate numerică, după ce fundaşul central Andrei Tînc a primit al doilea cartonaş galben.

Acuză arbitrajul

Arădenii s-au impus cu 1-0 şi au totalizat 13 puncte, rămânând pe podium, în timp ce Luceafărul are tot 5 puncte şi a căzut pe locul 15.

"N-am început jocul rău, ci dimpotrivă, l-am început foarte bine, am avut două ocazii mari de a înscrie. Consider că am avut şi două penalty-uri neacordate şi apreciez că arbitrul a influenţat rezultatul. Nu spun totuşi că victoria UTA e nemeritată. Îi felicit pentru acest succes al lor, dar trebuie să trag un semnal de alarmă, pentru că niciodată n-am criticat arbitrajul şi nu am vorbit despre arbitrii, însă trebuie să spun că suntem şi noi părtaşi la ceea ce se întâmplă în fotbalul românesc, iar un arbitraj de o asemenea manieră este strigător la cer", a declarat, după joc, la conferinţa de presă, antrenorul orădean Cristian Lupuţ.

De partea cealaltă, antrenorul arădenilor, Ionuţ Popa, mulţumit de rezultat şi mai puţin de prestaţia elevilor săi, a apreciat că un "rezultat de egalitate era mai echitabil".


Luceafărul Oradea - UTA Arad 0-1(0-0)

A marcat: Cr. Matei (min. 76)
Stadion: Luceafărul (Sânmartin). Spectatori: 300

Luceafărul: Moga – Oros (min. 74 Gunie), Tînc (min. 90+2 eliminat), Opriş, I. Ban - Preoteasa, Prejmerean – Mitrică, Vas. Pop (min. 29 Lăsconi), Al. Dulca (min. 55 Cl. Codoban) - G. Paraschiv. Antrenor: Cristian Lupuţ

UTA: R. Bodea - Cr. Costin, Al. Manea, S. Benga (min. 22 El Hasni), Copaci – Coulibaly (min. 46 L. Oprea), Andr. Enescu – Cubleşan (min. 82 Stahl), Cr. Matei, Vădrariu - Cip. Rus. Antrenor: Ionuţ Popa
Au arbitrat: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare) - Florin Mihai Cosma (Piatra Neamţ) şi Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamţ).

În alte partide din etapa a 6-a a Ligii a II-a la fotbal, desfăşurate vineri şi sâmbătă, s-au consemnat rezultatele: Chindia Târgovişte – CS Mioveni 0-2, Academica Clinceni – ACS Poli Timişoara 1-0, Sportul Snagov – Ripensia Timişoara 1-1, CS Baloteşti – Dacia Unirea Brăila 2-2, Metaloglobus Bucureşti – Daco-Getica Bucureşti 2-3, ACS Energeticianul - Petrolul Ploiești 0-3.

În etapa viitoare, Luceafărul va evolua, sâmbătă, 15 septembrie, în deplasare, la Bacău, cu Aerostar. Până atunci însă, marţi, bihorenii au meci în cupă, la Cermei, în judeţul Arad.

UPDATE:

Duminică, Pandurii Târgu Jiu au învins Farul Constanța cu 5-3, iar ASU Poli Timisoara a pierdut în fața FC Arges cu 2-3.

Luni, U Cluj a învins Aerostar Bacău cu 3-2.