Deşi au deschis scorul şi au avut o evoluţie bună în prima repriză, fotbaliştii de la Luceafărul Oradea au pierdut cu 1-3 meciul de duminică disputat acasă cu echipa Universitatea Cluj în etapa a 24-a a Ligii a II-a.

Desfăşurată în faţa unui public numeros şi într-o atmosferă frumoasă, întreţinută de galeria clujenilor, venită în număr destul de mare la Sânmartin, confruntarea a avut un ritm bun, cu destule ocazii de poartă.

Bihorenii au început mai bine, iar în minutul 10 au reuşit să înscrie. Atunci, Vasile Pop a pătruns în careu pe partea stângă în viteză şi a tras din alergare, din faţa lui Ursu, de la 10 metri, fix lângă bara colţului lung, portarul Dur Bozoancă fiind nevoit să scoată mingea din plasă.

Deşi elevii antenorului Cristian Lupuţ au continuat să atace, clujenii au reuşit să restabilească egalitatea pe contraatac. În minutul 15, Nicolae Pîrvulescu a scăpat de la mijlocul terenului, a trecut de Wanya în colţul din stânga al careului şi plasat mingea peste Moga, înscriind pentru 1-1.

Până la pauză s-au mai consemnat ocazii la ambele porţi, dar nu s-a mai marcat, la cabine intrându-se la egalitate.

În partea a doua ritmul alert al jocului a continuat. Atacantul orădenilor Vasile Pop a avut două oportunităţi bune, dar clujenii au înscris din nou pe contraatac.

În minutul 68, Goga i-a pasat în stânga lui Nicolae Pîrvulescu, care a pătruns în careu şi a finalizat cu latul din 9 metri, la colţul lung, pe lângă Moga.

După primirea golului al doilea, elanul gazdelor s-a tăiat, în timp ce clujenii au prins şi mai mult curaj, iar în minutul 84 acest lucru a fost concretizat pe tabela de marcaj.

A fost atunci o acţiune în flancul stâng, Goga i-a trimis lui Taub, care i-a pasat scurt lui Cristian Gavra, iar acesta a preluat şi a şutat năpraznic din 6 metri, din unghi, peste Moga, stabilind scorul final, 1-3.

Luceafărul a pierdut astfel primul joc oficial din noul an, în timp ce U Cluj se află la a treia victorie consecutivă, fapt care a propulast-o pe un loc promovabil, poziţia a II-a. De partea cealaltă, bihorenii au căzut pe loc retrogradabil, pe poziţia a 16-a.

În etapa viitoare, Luceafărul Oradea va juca în deplasare, la Arad, cu UTA, sâmbătă, 16 martie.


Luceafărul Oradea – Universitatea Cluj 1-3 (1-1)

Au marcat: V. Pop (min. 10) / N. Pârvulescu (min. 15 şi 68) şi Cr. Gavra (min. 84)

Luceafărul: Moga - Wanya (min. 73 Fl. Drăgan), Oros - cpt., Al. Băican, Ciul - Mitrică (min. 74 Bebey), Prejmerean, Lu Yuefeng, Al. Dulca (min. 81 Nemeş) - Vas. Pop şi G. Paraschiv. Antrenor: Cristian Lupuţ

„U” Cluj: Dur Bozoancă - Al. Coman, Cordoş, I. Ursu, Berci - Sepsi, Gab. Giurgiu – cpt. (min. 67 Goga), Taub - Haţiegan (min. 46 N. Janos), Axente (min. 62 Gavra) şi Nic. Pârvulescu. Antrenor: Bogdan Lobonţ
Au arbitrat: Sergiu Popa (Aiud) - Alexandru Vodă (Alba Iulia) şi Gabriel Bârjac (Zalău).


Etapa a 23-a a Ligii a II-a la fotbal

Sâmbătă

Energeticianul - FC Argeş 0-0

Metaloglobus Bucureşti - CS Mioveni 2-0

Pandurii Târgu Jiu - Daco-Getica Bucureşti 0-2

CS Baloteşti - SSC Farul Constanţa 0-1

Sportul Snagov - Dacia Unirea Brăila 1-0

UTA Arad - ACS Poli Timişoara 2-1

ASU Politehnica Timişoara - Aerostar Bacău 1-2

Duminică

Academica Clinceni - Ripensia Timişoara 1-1

Luceafărul Oradea - Universitatea Cluj 1-3

Ora 15:00 Chindia Târgovişte - Petrolul Ploieşti 0-0