Fotbaliştii de la Lucefărul şi-au continuat miercuri seria rezultatelor pozitive. În cadrul etapei intermediare din această săptămână din Liga a II-a, bihorenii au obţinut un rezultat de egalitate, în deplasare, la Motru, cu Pandurii Tg. Jiu, dar au trecut chiar pe lângă victorie, după ce au fost egalaţi spre final, în minutul 88.

Jocul s-a încheiat cu scorul de 1-1, după ce la pauză s-a consemnat tot egalitate, 0-0. Pentru bihoreni a înscris din nou golgheterul Vlad Rusu, după un penalty obţinut tot de el, în timp ce golul gazdelor a fost marcat în minutul 88 de rezerva George Tudoran, cel care a înscris când în poarta orădeană s-a aflat fundaşul central Oros, după ce goalkepeerul Alin Goia a fost eliminat.

Partida a debutat cu un penalty pentru gazde, însă, după ce, în minutul 5, Lemac a pătruns în careu şi a fost agăţat de portar. Bajan însă a ratat lovitura de la 11 metri, balonul trimis în dreapta lui Goia fiind respins cu braţul.

Tot pandurii au avut următoarea ocazie, în minutul 32, când Turda a reluat cu capul peste transversală, din 10 metri. Replica bihoreană a apărut după doar două minute, prin şutul lui Antohi din unghi, uşor deviat de Moga şi care s-a oprit în plasa laterală.

Pe finalul primei reprize însă, în minutul 42, s-a consemnat o mare ocazie pentru Pandurii, după şutul lui Maxim, de la 22 de metri. Mingea a fost respinsă din vinclu de Goia şi a ajuns apoi la Băjan, care a tras pe lângă poartă, dintr-o poziţie bună.

În repriza a doua, bihorenii au început mai bine, iar în minutul 51, balonul a fost trimis puternic de Neacşa, de la 22 de metri, dar a fost respins în faţă de portarul Moga. Peste numai un minut însă, arbitrul a acordat o nouă lovitură de la 11 metri, de această dată pentru Luceafărul, după un duelul aerian pe care Băjan l-a avut cu Rusu. Penalty-ul a fost executat de acelaşi Vlad Rusu, în minutul 54, care a trimis în stânga portarului, plecat pe colţul opus şi Luceafărul s-a instalat la conducere la Motru.

După primirea golului, gazdele au ripostat, iar în minutul 68 s-a consemnat şutul lui Pîrvulescu, de la 25 de metri, dar care a trecut la câţiva centimetri de transversală. Peste doar un minut, la poarta cealaltă, Neacşa a trimis în braţele portarului, de la 16 metri.

Apoi, s-a jucat pe contre, iar în minutul 70, Brînzan a reluat cu capul, din 6 metri, dar peste transversala orădeană. În minutul următor, Raiciu nu a găsit nici el cadrul porţii bihorene, din 9 metri.

Atacurile gorjenilor s-au intensificat, iar în minutul 76, Raiciu a executat o lovitură de colţ, dar Brînzan a reluat cu capul din 7 metri direct în braţele portarului. În minutul 81, pandurii au solicitat un nou penalty, la pătrundere în careu a lui Băjan, dar a arbitrul a lăsat jocul să continue.

În minutul 83, portarul Luceafărului, Alin Goia a văzut al doilea cartonaş galben, pentru tragere de timp de această dată, şi a fost eliminat. Primul avertisment îl primise în minutul 5, la faza în care l-a faultat în careu pe Lemac, iar Pandurii a primit penalty. Deoarece Luceafărul efectuase cele trei schimbări, în poartă a intrat fundaşul Cristian Oros.

În minutul 88 gorjenii au reuşit să egaleze, după ce George Tudoran a pătruns în careu, l-a driblat pe Oros şi a înscris, cu un şut din unghi.

Ultima ocazie s-a petrecut în prelungiri, în minutul 90+5, când Lemac a fost faultat la 22 de metri, iar Tudoran a tras în zid. Jocul s-a încheiat apoi cu scorul de 1-1, iar bihorenii au cucerit un punct în deplasare, aducându-i la -7 în clasamentul adevărului şi cu 44 de punte în ierarhia la zi.

În clasamentul golgheterilor Ligii a II-a, atacantul Vlad Rusu, prin golul marcat la Motru, a urcat pe primul loc, având acum 22 de reuşite, la egalitate cu Valentin Alexandru de la Dunărea Călăraşi.


Pandurii Tg. Jiu - Luceafărul Oradea 1-1 (0-0)
Stadion: Minerul (Motru – Gorj)

Au marcat: Tudoran (min. 88) / Vl. Rusu (min. 54 – 11 m)

Pandurii: Moga – Băjan, Turda (min. 46 Al. Vasilescu), Cr. Munteanu - cpt., Celea – Raiciu, Brînzan, Şut - Maxin (min. 56 C. Ionică), D. Pîrvulescu (min. 80 Tudoran) - B. Lemac. Antrenor: Adrian Bogoi

Luceafărul: Goia (min. 83 eliminat, Oros) – Torişte, Oros – cpt., Tînc, Trif – Feher, Ţegle - Antohi (min. 60 Valies), Al. Neacşa (min. 72 Lupuşan), Al. Dulca (min. 75 I. Ban) - Vl. Rusu. Antrenor: Cristian Lupuţ
Au arbitrat: Nicolae Cătălin Botaş (Timişoara) - Patricia Samsudean (Timişoara) şi Marilena Cătălina Nan (Alexandria).


Etapa a 35-a a Ligii a II-a la fotbal:

Miercuri:

Ştiinţa Miroslava - Sportul Snagov 2-3

CS Baloteşti - Chindia Târgovişte 0-0

AFC Hermannstadt - Metaloglobus Bucureşti 0-0

ASU Politehnica Timişoara - Foresta Suceava 2-0

Pandurii Târgu Jiu - Luceafărul Oradea 1-1

UTA Arad - Ripensia Timişoara 2-3

CS Afumaţi - FC Argeş 1-1

Joi:

Dunărea Călăraşi - Dacia Unirea Brăila 2-0

CS Mioveni - Academica Clinceni 1-1


În etapa viitoare, Luceafărul Oradea va evolua acasă, la Sânmartin, duminică, 20 mai, de la ora 11, cu ASU Poli Timişoara.