Cu toate că şi-au creat multe ocazii, fotbaliştii de la Luceafărul Oradea nu au putut obţine victoria, sâmbătă, pe teren propriu, în disputa cu ultima clasată, Ştiinţa Miroslava. Meciul, care s-a desfăşurat la Stadionul Luceafărul Felix din Sânmartin şi a contat pentru etapa a 18-a, penultima a turului de campionat din Liga a II-a, s-a încheiat nedecis, cu scorul egal de 1-1.

Primii care au marcat au fost bihoreni, în prima repriză, în minutul 32, prin Vlad Rusu, egalarea survenind în partea a doua a disputei, în minutul 72, când a marcat Corban.

De menţionat că oaspeţii au evoluat în inferioritate numerică din prima repriză, din minutul 33, când atacantul moldovenilor, Alex Marin, a primit direct cartonaşul galben din partea arbitrului, după o lovire cu piciorului asupra unui adversar.

Meciul a fost foarte disputat, cu multe ocazii de poartă, plăcut ochiului, doar că rezultatul nu a fost mulţumitor pentru gazde, care au ratat cât pentru trei meciuri, V. Rusu şi A. Antohi fiind campionii ocaziilor irosite.

Ocazii irosite

Prima ocazie a fost consemnată în minutul 8, când, după o centrare de pe stânga a lui Ban, Antohi a reluat cu capul din patru metri, dar mingea a fost respinsă în corner. În replică, în minutul 9, Corban a  şutat din interiorul careului, dar a boxat portarul Gudea, cel care a debutat, cu acest prilej, la Luceafărul.

În minutul 15, tot oaspeţii au fost periculoşi. Căruţă a executat o lovitură liberă, iar Alex Marin a reluat cu capul din careul mic, dar puţin pe lângă poartă. În minutul 20 însă, Luceafărul a ratat o ocazie uriaşă. Vlad Rusu a scăpat singur cu portarul, l-a driblat în lateral, dar a şutat peste poarta goală.

Replica moldovenilor a venit în minutul 28, când Alex Marin putea deschide scorul, dar a trimis din 6 metri pe lângă poartă, talonat fiind de un adversar.

Luceafărul a "spart gheaţa" totuşi în minutul 32, când Vlad Rusu a marcat cu latul, din 4 metri, după un corner executat de Trif. Peste numai un minut, s-a consemnat o dublă lovitură pentru oaspeţi, după ce Alexandru Marin a fost eliminat, primind cartonaşul roşu direct, după ce l-a lovit cu piciorul pe Balea. Cu toate acestea, ultima ocazie a primei reprize a aparţinut moldovenilor, în minutul 37, când Cărăruş a şutat de la 25 de metri, puţin pe lângă bară.

Repriza a doua a început şi mai dinamic, iar în minutul 50, Antohi a trimis pe lângă poartă, din interiorul careului mare. Peste numai două minute, Rocha l-a găsit pe Antohi în poziţie centrală, dar acesta a tras peste peste transversală din 12 metri.

Atacurile periculoase ale orădenilor au continuat şi în minutul 54, Antohi a scăpat singur cu portarul, după o pasă a lui Codoban, a intrat în careu, portarul a ieşit în întâmpinare, jucătorul bihorean a încearcat un lob, care a ocolit însă poarta.

Au urmat apoi câteva momente bune ale ieşenilor. În minutul 57, Robert Căruţă a trimis peste transversală din lovitură liberă, iar patru minute mai târziu, după o lovitură de colţ de pe dreapta, Ad. Viorică a reluat cu capul spre poartă, dar s-a respins în corner.

Minutul 72 a adus golul oaspeţilor. Alexandru Corban a driblat cu lejeritate, la marginea careului mare, trei adversari şi a şutat de la 14 metri, mingea a lovit bara transversală şi apoi a intrat în poartă.

Nemulţumiţi cu situaţia de pe tabelă, bihorenii au luat cu asat în ultimele 15 minute poarta moldovenilor. Astfel, în minutul 74, Vlad Rusu a ratat incredibil din 3 metri. Peste alte trei minute, acelaşi Vlad Rusu a scăpat în careu, a trimis spre poartă, dar un adversar a scos în corner, însă bihorenii au solicitat penalty, pentru un presupus henţ.

"Am ratat nepermis!"

În minutul 83 s-a consemnat un şut violent a lui Antohi din careul mare, scos de portarul Turiţă de sub transversală. Apoi, atacurile bihorenilor s-au intensificat, iar în minutul următor, acelaşi Antohi a reluat cu capul din 4 metri, după un corner, dar mingea a fost deviată de portar în bară.

La poarta cealaltă, pe contraatac, în minutul 85, Ad. Viorică a scăpat singur cu portarul, l-a driblat, dar a intrat în unghi şi a trimis peste transversală. În acelaşi minutul, Asăvoaiei a reluat din vole, de la 14 metri de poartă, dar a scos un fundaş al Luceafărului de la doi metrii de poartă.

Finalul de joc a consemnat un asediu la poarta celor din Miroslava. Astfel, în minutul 89, Vlad Rusu a reluat periculos din interiorul careului, dar a scos portarul Jan Turiţă în corner. În fine, în minutul 90+2, acelaşi atacant Vl. Rusu a reluat cu capul din 4 metri, dar încă o dată Turiţă a fost salvator.

Meciul s-a încheiat apoi cu scorul de 1-1, bihorenii pierzând două puncte pe teren propriu, puncte pe care au contat înaintea jocului.

"Am pierdut două puncte extrem de importante. Am ratat nepermis de mult. S-au făcut greşeli, şi la golul primit, nu pot să-l acuz pe Ban, dar e lipsă de concentrare, e lipsă de experienţă. Dar, la 1-0, am avut extrem de multe ocazii, prin Rusu şi Antohi. De asemenea, pe final alte ocazii mari mari de tot, dar ce să mai spui, ăsta-i sportul până la urmă. Trebuie să remarc că şi eu au luptat. Acum noi trebuie să fim uniţi pentru următoarele trei meciuri pe care le mai avem în acest an. Vom face o analiză luni asupra acestui joc, trebuie să ne ridicăm moralul şi să mergem mai departe",  a declarat, după joc, antrenorul principal al Luceafărului, Cristian Dulca.


Luceafărul Oradea - Ştiinţa Miroslava 1-1(1-0)

Au marcat: Vl. Rusu (min. 32) / Al. Corban (min. 72)
Stadion: Luceafărul (Sânmartin). Spectatori: 150

Luceafărul: Gudea - Bedea, Tînc, Balea, Trif - Ţegle, Codoban - Antohi, Rocha (min. 64 C. Roşu), I. Ban (min. 75 Al. Dulca) - Vl. Rusu (cpt). Antrenor: Cristian Dulca

Ştiinţa: Turiţă - Ambrosie, Andr. Chindriş (min. 26 Săvoaia), Seb. Bucur, Agrigoroaei - H. Crişan, Căruţă -  Corban (min. 73 Asăvoaia), Cărăruş, Bumăcianu (min. 46 Ad. Viorică) - Al. Marin – cpt. (min. 33 eliminat). Antrenor: Adrian Kerezsy

Au arbitrat: Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca) - Răzvan Constantin Nistoran (Reşiţa) şi Călin Cimponeriu (Lugoj)


Etapa a 18-a a Ligii a II-a la fotbal:

Sâmbătă:

Sportul Snagov - Foresta Suceava 2-0

Luceafărul Oradea - Ştiinţa Miroslava 1-1

Ripensia Timişoara - ASU Politehnica Timişoara 0-2

ASA Târgu Mureş - Pandurii Târgu Jiu 4-1

Dacia Unirea Brăila - UTA 3-4

Metaloglobus Bucureşti - CS Afumaţi 0-3

Chindia Târgovişte - Dunărea Călăraşi 2-2

FC Argeş - Olimpia Satu Mare 2-1

Duminică, ora 14:

Academica Clinceni - CS Baloteşti 5-2

Luni, ora 18:

CS Mioveni - AFC Hermannstadt 1-1