Fotbaliştii de la Luceafărul Oradea au dat o nouă lovitură în Liga a II-a. Aceștia s-au impus, miercuri, în runda intermediară din această săptămână, cea cu numărul 35, în deplasare la Bucureşti pe terenul unei formaţii în formă, Metaloglobus, echipă care înainte de acest joc avea trei victorii consecutive.

Plecaţi cu gândul să scoată un rezultat pozitiv, elevii antrenorului Cristian Lupuţ au reuşit să câştige, impunându-se cu scorul de 1-0, prin golul marcat de Pavel Nemeş, în repriza a II-a, în minutul 76. Bihorenii au urcat astfel până pe locul 8 al clasamentului, cel puţin până la desfăşurarea următoarelor partide ele etapei.

Prima ocazie mai periculoasă s-a consemnat în minutul 35, când portarul orădean Ionuţ Rus a respins în faţă un şut al lui Claudiu Herea din centrul careului, de la circa 11 metri. Ovidiu Herea a urmărit mingea, dar a trimis din 8 metri peste poartă.

În prima repriză s-a mai consemnat, în prelungiri, în minutul 45+1 o lovitură liberă tot pentru gazde, executată de Vîlceanu din partea stângă. În pauză s-a intrat la egalitate, cu scor alb, 0-0.

În minutul 76 orădenii au dat lovitura, după un contraatac. Pavel Nemeş a finalizat din 6 metri şi a deschis scorul.

Cum până la final nu s-a mai întâmplat nimic, Luceafărul s-a impus cu 1-0 şi a obţinut trei puncte importante din deplasare. După trei victorii consecutive, Metaloglobus a fost învinsă chiar pe teren propriu, fiind prima înfrângere suferită acasă de echipa bucureşteană de când e condusă de antrenorul Laszlo Balint, de la începutul anului. În precedentele şapte jocuri obţinuse şase victorii şi o remiză.

În schimb, Luceafărul ajunge la şapte meciuri consecutive fără înfrângere, în care are patru victorii şi trei remize. Cele două echipe sunt acum la egalitate de puncte, adică 46.

În etapa viitoare, Luceafărul Oradea va evolua pe teren propriu, sâmbătă, 18 mai, de la ora 13, cu Farul Constanţa, o altă echipă din partea inferioară a clasamentului, care luptă pentru supravieţuire. Meciul va fi televizat.


Metaloglobus Bucureşti - Luceafărul Oradea 0-1 (0-0)

A marcat: P. Nemeş (min. 76)
Stadion: Metaloglobus (Bucureşti)

Metaloglobus: Fl. Iacob - Tomozei, Fl. Plămadă, Caramalău, Riza - Sota Mino, Andr. Lungu (min. 59 Ghenovici) - Şt. Niculae (min. 46 Vl. Vlad), Cl. Herea,  Rob. Vîlceanu - Ov. Herea – cpt. (min. 85 Potecea). Antrenor: Laszlo Balint

Luceafărul: I. Rus - Mitrică, Yabre, Al. Băican, Moihedja - C-tin. Roşu (min. 76 Ciul), Chiorean, Lu Yuefeng, Al. Dulca (min. 69 Nemeş) - Vas. Pop (min. 59 Bebey) şi Luduşan – cpt. Antrenor: Cristian Lupuţ

Au arbitrat: Florin Andrei (Târgu Mureş) - Florian Alexandru Vişan şi Daniel Vlase (ambii din Galaţi).


Etapa a 35-a a Ligii a II-a la fotbal:

Marţi

Pandurii Târgu Jiu - Chindia Târgovişte 0-2

Miercuri

Ora 11:00 Metaloglobus Bucureşti - Luceafărul Oradea 0-1

Ora 12:00 CS Baloteşti – Energeticianul 1-4

Ora 13:00 Sportul Snagov - ASU Politehnica Timişoara 2-0

Ora 16:00 SSC Farul Constanţa - Daco-Getica Bucureşti 0-0

Ora 18:00 UTA Arad - Aerostar Bacău 2-1

Ora 18:00 ACS Poli Timişoara - FC Argeş 1-0

Ora 18:00 Dacia Unirea Brăila - CS Mioveni 0-6

Joi

Academica Clinceni - Universitatea Cluj 0-0

Ripensia Timişoara - Petrolul Ploieşti 0-2