Singura echipă bihoreană de fotbal din ligile naţionale, Luceafărul Oradea, s-a reunit joi, în vederea demarării pregătirilor pentru returul de campionat. Formaţia orădeană s-a întrunit la Baza Sportivă Luceafărul din Sânmartin, unde au fost prezenţi 22 de jucători. Astfel, la prima strigare din 2019 a antrenorului principal Cristian Lupuţ, au răspuns prezent: Bogdan Moga şi Sebastian Moroz – portari; Flaviu Drăgan, Cristian Oros, Vlad Opriş, Alexandru Băican, Alexandru Core, Hary Kim, Daniel Chiorean, Gabriel Preoteasa, Vlad Prejmerean, Patrick Peter, Paul Mitrică, Vasile Pop, Constantin Roşu, Alexandru Dulca, Sergiu Pop, Daniel George Paraschiv şi Andrei Luduşan – jucători de câmp.

Lotul cuprinde şi trei jucători noi, sătmăreni, foşti juniori la Olimpia sau LPS Satu Mare, care în turul de campionat au evoluat în Liga a III-a, la Unirea Tăşnad. Este vorba despre Adrian Ciul (22 de ani), Pavel Laurenţiu Nemeş (20 de ani) şi Mark Parnău (20 de ani). Dintre aceştia, cel mai cunoscut este Ciul, care a mai evoluat în Liga a II-a, la Olimpia Satu Mare.

A absentat de la reunire Kevin Moihedja, care nu a reuşit să ajungă în timp util, dar se va alătura echipei zilele următoare.

Faţă de turul campionatului, din lotul echipei Luceafărul Oradea nu mai fac parte acum jucătorii: Adrian Tînc, Ionuţ Ban, Răzvan Gunie, Daniel Lăsconi şi Cătălin Ţîră.

În ceea ce priveşte capitolul veniri, pe lângă jucătorii pe care se bazează acum, tehnicianul Cristian Lupuţ a declarat că şi-ar mai dori încă doi jucători cu experienţă.

Staff-ul tehnic este format în continuare din: Cristian Lupuţ (antrenor principal), Viorel Domocoş (antrenor secund), Ioan Pap-Deac (antrenor cu portarii), Cristian Gurău (kinetoterapeut) şi Alin Puşcău (psiholog).

În prima zi, fotbaliştii de la Luceafărul au susţinut un antrenament axat pe alergări şi stretching, care a avut loc pe terenul II al stadionului.

În continuare, "roş-albaştrii" se vor pregăti pe plan local, după care, în perioada 21 ianuarie – 1 februarie, bihorenii vor intra într-un cantonament la Băile Felix.