Echipa naţională de baschet feminin tineret a României a început foarte bine turneul Diviziei B a Campionatului European U20, care se desfăşoară în aceste zile la Oradea.

Astfel, în prima etapă a Grupei A, reprezentativa ţării noastre s-a impus cu scorul de 65-47 în faţa Greciei, mai apoi a câştigat partida din etapa a II-a, cu selecţionata Marii Britanii cu scorul de 76-61.

În fine, în cadrul rundei a III-a din grupă, reprezentativa României a învins şi echipa Ucrainei, cu scorul de 63-56.

A fost, de această dată un joc mult mai echilibrat şi, totodată, tensionat. De altfel, primul sfert a revenit ucrainencelor, cu 18-10. Apoi, tricolorele au echilibrat situaţia, adjudecându-şi secvenţa secundă cu 19-13.

După pauza mare, româncele au revenit bine în joc, câştigând sfertul al treilea, cu 19-9. Apoi, ultimele zece minute au fost foarte disputate şi echilibrate. În acest interval, echipa României a reuşit 15 puncte, iar cea a Ucrainei 16. Astfel, rezultatul final a fost 63-56 pentru tricolore, care au punctaj maxim după primele trei etape din grupă.

Cu acest prilej, orădeanca Nicolett Orban şi-a trecut în cont primele sale puncte la CE de tineret, marcând 4 în disputa cu Ucraina.

În continuare, selecţionata ţării noastre mai are de jucat în Grupa A, cu echipele Israelului şi Lituaniei.

Iată însă şi alte rezultate de la turneul Diviziei B a Campionatului European U20, care se desfăşoară în aceste zile la Oradea, la Arena "Antonio Alexe" şi la sala de sport a Colegiului Economic "Partenie Cosma":

În Grupa A: Israel – Marea Britanie 72-55, Lituania – Ucraina 80-77, Ucraina – Grecia 71-54 şi Lituania – Israel 78-73.

În Grupa B: Cehia – Belarus 65-58, Bulgaria – Islanda 75-48, Turcia – Danemarca 72-51, Islanda – Danemarca 59-57, Cehia – Turcia 75-69 şi Belarus – Bulgaria 90-70.

De menţionat că, la finalul jocurilor din grupe, primele două clasate din ambele serii vor avansa în semifinale, locurile 3-4 vor juca în turneul destinat locurilor 5-8, iar ocupantele ultimelor două locuri în fiecare grupă vor juca în turneul locurilor 9-12. Primele trei din ierarhia generală, la încheierea competiţiei, vor obţine promovarea în Divizia A.