Cinci componenţi (patru jucători şi o jucătoare) ai echipei Tengo Salonta au participat la un puternic turneu internaţional de futnet pentru seniori, juniori şi fete, care a avut loc în oraşul Celakovice, aflat la 25 de km de Praga. Clubul salontan a încheiat cu o clasare pe podium.

În cadrul competiției s-a jucat doar la proba de simplu, fiind prezenţi cei mai buni jucători din Elveţia, Ungaria, România şi ţara gazdă, deţinătoarea titlului mondial.

Concurenţa a fost acerbă, la seniori fiind 35 de concurenţi (s-a jucat în sistem grupe, apoi eliminare directă), la juniori 24 (8 grupe de câte trei apoi eliminare directă), iar la feminin 13 (4 grupe apoi eliminare directă). 

Concurenţă acerbă 

În întrecerea seniorilor au luat startul Alex Sorean şi Nagy Darius, primul reuşind să treacă de faza grupelor, însă fiind învins în optimi de slovacul Ladislav Stupak (reprezentând echipa cehă Vsetin) după o dispută strânsă. Acesta din urmă a ajuns până în finală. Darius a fost aproape de a ieşi din grupe, dar în cele din urmă a fost devansat de doi adversari din Cehia. 

De remarcat faptul că în careul de aşi au pătruns doar un reprezentant al ţării gazdă, însă campionul mondial şi european, Andrei Vit a rămas fără medalie, fiind învins în sferturi. Câştigătorul turneului a fost Michal Kolensky, sportivul clubului local, Spartak Čelákovice, urmat de Ladislav Stupák (NK Vsetín), Tomáš Roba (Sokol Prostějov) şi Martin Janík (Slavoj Český Brod). 

În competiţia feminină, Andreea Neag a avut o evoluţie curajoasă, fiind foarte aprope de o calificare în optimi.

Mark Bence, finalist

Succesul, unul oarecum neaşteptat, a venit în competiţia rezervată juniorilor U18, acolo unde salontanii au fost reprezentaţi de către Mark Bence şi Halasz Daniel, primul în vârstă de 17 ani, iar al doilea având doar 16 ani.

Bence a reuşit un parcurs excelent, ajungând până în finală, acolo unde a cedat la limită (2-1 la seturi) în faţa adversarului său din Cehia, Dominik Veselý. Salontanul a fost singurul "intrus" în careul de aşi, unde au mai ajuns Václav Pohl şi Josef Slavíček. 

"A fost un turneu puternic, la care s-a adăugat drumul lung şi extrem de obositor, dar nouă ne plac provocările. Mulţumim UNIF pentru invitaţie şi pentru oportunitatea de a concura alături de crema mondială a acestui sport. Putem vorbi de cinci ţări, jucătorii slovaci evoluând sub culorile formaţiilor cehe pentru care joacă şi în campionat. Sunt mulţumit de prestaţiile sportivilor mei, aş remarca rezultatul excelent obţinut de Mark Bence", a declarat Vasile Sorean, preşedintele CS Tengo Salonta şi al Asociaţiei Judeţene de Fotbal-Tenis Bihor, care a menţionat faptul că echipa sa nu are parte de vacanţă în această perioadă, urmând să participe la Cupa României la fotbal-tenis de la Mamaia.