Seria jocurilor bune şi a rezultatelor pozitive pentru formaţia bihoreană de baschet masculin CSM CSU Oradea continuă. Campionii en-titre ai României au câştigat şi jocul de sâmbătă seară de la Timişoara, din cadrul etapei a 6-a din prima grupă valorică a Ligii Naţionale.

Echipa pregătită de antrenorul Cristian Achim a arătat o forţă ofensivă deosebită şi s-a impus în final cu scorul de 94-86, după ce, exceptând primul sfert, care a fost egal, şi-a adjudecat toate celelalte reprize.

Tehnicianul "roş-albaştrilor" a început partida cu Broussard, Richard, Fometescu, Zekovic şi Valeika. După ce au condus clar în primele minute, şi cu 10-2, orădenii s-au văzut egalaţi în finalul primului sfert, care s-a încheiat cu scorul de 14-14.

După ce în debutul secvenţei a doua, Timişoara a trecut pentru prima dată în avantaj, iar Troy Franklin a ieşit la rampă, bihorenii au revenit spectaculos, cu evoluţii bune pentru Sean Barnette şi Aaron Broussard, dar şi cu puncte importante marcate de Dragan Zekovic. Astfel, CSM CSU Oradea şi-a adjudecat sfertul II cu 22-18, ceea ce a făcut ca în pauza mare "leii roşii" să conducă cu patru puncte, scor 36-32.

În jumătatea a doua, orădenii au început bine, s-au desprins la zece puncte, Zekovic a continuat să înscrie, iar Sean Barnette a avut un nivel de joc ridicat. Astfel, şi sfertul III a fost adjudecat tot de CSM CSU, cu 26-24. În acest fel, campionii aveau un avantaj de şase puncte în ultima pauză, scor 62-56.

Debutul ultimei secvenţe a fost din nou foarte bun pentru elevii antrenorului Cristian Achim, care s-au desprins la 15 puncte pe tabelă. Timişorenii au început să recupereze, dar finalul de joc a fost controlat de orădeni, care şi-au adjudecat sfertul IV cu 32-30, iar meciul la o diferenţă de opt puncte, cu scorul de 94-86.

Dragan Zekovic (foto) a fost principalul marcator al CSM CSU-ului, cu 28 puncte, în timp ce Aaron Broussard a terminat cu 19 puncte, Sean Barnette cu 18 puncte, iar Giordan Watson a înscris 10 puncte.

De la timişoreni, cel mai eficace s-a dovedit a fi Troy Franklin, autor a 30 de puncte.

Bihorenii au ajuns astfel la cea de-a şasea victorie consecutivă din toate competiţiile, în timp ce în campionat are 4-2 la general şi ocupă locul al doilea al clasamentului.

În etapa viitoare, CSM CSU Oradea va evolua pe teren propriu, cu SCM U Craiova, sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 19. Până atunci însă, miercuri, tot de la ora 19 şi tot la Arena "Antonio Alexe", "roş-albaştrii" bihoreni vor evolua în compania turcilor de Bahcesehir Koleji, în etapa a 5-a din Grupa D a FIBA Europe Cup.