Clubul Sportiv Municipal Oradea va organiza turneul internaţional memorial Antonio Alexe. Ediţia 2019 a competiţiei baschetbalistice cu caracter amical se va desfăşura în perioada 9-11 septembrie, în arena care poartă numele regretatului baschetbalist.

După cum transmite clubul orădean, vor participa echipele: Szolnok Olaj KK din Ungaria, MZT Skopje în Macedonia de Nord, alături de CSM CSU Oradea.

Ediţia din acest an - care îi cinsteşte memoria celui, care, alături de Şerban Sere şi Mircea Matei, a pus bazele noii echipe de baschet masculin din Oradea - este cea cu numărul 8, după ce prima s-a desfăşurat în anul 2010, iar cea mai recentă în 2016.

Turneul se reia după doi ani, perioadă în care activitatea echipelor naţionale (EuroBasket 2017, precalificările FIBA EuroBasket 2021/calificările FIBA Basketball World Cup 2019 în prima jumătate a lunii septembrie în anii 2017 şi 2018) a împiedicat găsirea unor adversari dispuşi să vină la Oradea.

În ceea ce priveşte participantele din acest an, după cum informează site-ul clubului CSM, Szolnok este deţinătoarea Cupei Ungariei şi una dintre cele mai importante echipe de club din ţara vecină. Szolnok Olaj KK este de opt ori campioană a Ungariei şi a câştigat opt cupe naţionale.

La rândul ei, formaţia din Skopje este campioana în exerciţiu a Macedoniei de Nord. Are şapte titluri naţionale în ultimii opt ani, "cel din stagiunea 2011-12, deschizând drumul spre competiţiile de anvergură dincolo de graniţele propriei ţări", după cum mai notează sursa citată.

Ediţia din acest an a Memorialului Antonio Alexe la baschet masculin va avea un sistem de desfăşurare al meciurilor "fiecare cu fiecare".

În prima zi, luni, 9 septembrie, de la ora 19, CSM CSU Oradea o va avea ca adversară pe formaţia maghiară Szolnok Olaj KK.

Marţi, 10 septembrie, de la ora 19, Szolnok Olaj KK va juca împotriva macedonienilor de la MZT Skopje, iar miercuri, 11 septembrie, în ultima zi, tot cu încdepere de la ora 19:00, MZT Skopje se va confrunta cu CSM CSU Oradea.

Intrarea spectatorilor la acest turneu va fi liberă.