Sportiva orădeană Iasmina Gyoker a realizat o performanță notabilă, după ce în perioada 14-16 iulie a avut evoluții foarte bune la întrecerile Campionatului Balcanic de Judo pentru juniori 4 - U15, precadeți, competiție care s-a desfășurat la Skopje, capitala Macedoniei de Nord.

Legitimată la clubul Crișul, Iasmina a concurat în cadrul categoriei 63 kg, unde și-a învins toate adversarele și a reușit să devină campioană balcanică.

Mai întâi, bihoreanca a întâlnit o sportivă din Kosovo, pe care a învins-o, calificându-se în semifiale, unde a dat de o reprezentantă a Turciei. Cum a reușit s-o învingă și pe aceasta, Iasmina a obținut accesul în marea finală, unde a avut parteneră de întrecere tot o sportivă din Turcia.

Evoluția bună a orădencei a continuat și în ultimul act, unde aceasta s-a impus la super ippon.

Astfel, judoka de la CS Crișul a ocupat locul I, intrând în posesia medaliei de aur și implicit a titlului de campioană balcanică.

Performanța Iasminei Gyoker la Skopje este cu atât mai mare cu cât ea a fost obținută în condițiile în care orădeanca este mai tânără cu un an decât sportivii cu drept de participare la acest concurs.

La finalul tuturor întrecerilor, delegația României s-a clasat pe locul II, după Turcia, în ierarhia generală a Campionatului Balcanic.

În total, întrecerile din Macedonia de Nord au reunit la start 200 de sportivi din 11 țări.