În perioada 1-3 iunie, în localitatea Bihac din Bosnia Herţegovina, s-au desfăşurat Campionatele Balcanice de judo, competiţie rezervată cadeţilor (sportivi sub 18 ani).

La întreceri, judo-ul orădean a fost reprezentat de patru sportivi legitimaţi la Liberty LPS-CSS Oradea, pregătiţi şi însoţiţi de profesorul Emil Morar.

În urma evoluţiilor, bihorenii au obţinut o medalie de aur, implicit şi un titlu de campion balcanic, două locuri 5 şi un loc 7.

Principala performanţă a realizat-o Alex George Creţ, care, în cadrul categoriei 81 kg, a obţinut locul I, intrând astfel în posesia medaliei de aur şi a titlului de campion balcanic.

David Fodor, la 73 kg, şi Alexandru Popa, în cadrul categoriei 60 kg, au ocupat doar locul 5, fiind învinşi în semifinale şi, apoi, în finalele mici, pentru locul al 3-lea.

La rândul său, Tudor Blahuţa, în cadrul categoriei 90 kg, s-a situat pe locul al 7-lea.

De menţionat că Alex George Creţ a avut din nou o evoluţie bună, în limitele categoriei 81 kg, el învingându-şi clar toţi adversarii întâlniţi, în ciuda faptului că se află într-o perioadă mai grea de pregătire, cu o luna înainte de Campionatele Europene de Judo Cadeţi, care se vor desfăşura la Sarajevo.


Traseul lui Alex Creţ la Balcaniada a fost:

- victorie la ippon în faţa bosniacului Vucurevici

- victorie la ippon în faţa turcului Demirtas, în semifinale

- victorie la ippon în finală, în fata bulgarului Dinev.

De asemenea, echipa masculină de cadeţi a României a ocupat locul I, în clasamentul pe echipe, devansând echipele Turciei, situată pe locul 2, şi Greciei, aflată pe locul 3.

La rândul ei, echipa feminină a României s-a clasat pe locul 2, după Turcia şi înaintea Muntenegrului.