Tânărul fotbalist orădean Ricardo Farcaş, în vârstă de 18 ani, a ajuns în campionatul italian, după ce s-a transferat de la Ajax Amsterdam la Spal Ferrara, echipă care activează în Serie A.

Ricardo, care este fiul antrenorului de la CAO şi CSM, Florin Farcaş, a semnat cu clubul italian un contract valabil pentru o perioadă de patru ani.

"Este o nouă etapă din viaţa mea pe plan sportiv! Este un pas important pentru mine, ajungând la un club de primă ligă din Italia, care mi-a oferit un contract pe patru ani! A fost clubul care m-a dorit cel mai mult şi sunt mulţumit şi încrezător. Doresc ca în cel mai scurt timp să debutez la prima echipă", a declarat pentru BIHOREANUL, Ricardo, cel care evoluează pe posturile de fundaş central sau mijlocaş la închidere.

Farcaş junior este şi om de bază la echipa naţională U19, cu care tocmai a participat la o "dubla" amicală împotriva Israelului.

De menţionat că Ricardo Farcaş a plecat de la Luceafărul Oradea la Arsenal Academy Salonic, în Grecia, iar de aici s-a transferat la Ajax Amsterdam, în Olanda.

La Spal Ferrara, tânărul jucător orădean a debutat luni, la echipa de Primavera, într-un meci în care formaţia sa s-a impus cu scorul de 4-2 în faţa celor de la Inter Milano, în cadrul unui turneu amial.

"Sunt bucuros şi, în acelaşi timp, fericit pentru băiatul meu! Este un nou început pentru el, la un club din Italia, unde cu toţi ştim ce campionat este! Sper să se acomodeze cât mai repede şi de ce nu  să-l vedem la fel de repede şi la prima echipă debutând cu încredere!", a precizat tatăl fotbalistului, Florin Farcaş.