Baschetbalistele de la CSU CSM Oradea au bţinut o nouă victorie în cadrul campionatului Ligii Naţionale, Grupa valorică B. Astfel, orădencele au dispus, sâmbătă, la Arena Antonio Alexe, cu scorul de 61-40, de formaţia CSM Alexandria.

După cum o arată şi scorul, jocul a fost controlat de echipa bihoreană, antrenată de Mihai Coldea, care s-a desprins însă decisiv în sfertul al II-lea, după ce a reuşit un parţial de 27-5.

Şi în primul sfert orădencele s-au impus, la o diferenţă de patru puncte, cum, de altfel, au făcut-o şi în sfertul III.

Cu un avantaj clar în ultima pauză, bihorencele au evoluat mult mai relaxat în ultima secvenţă, pe care şi-au adjudecat-o oaspetele, cu 11-4, dar acest scor din aceste zece minute nu a făcut decât să mai diminueze din înfrângerea telormănencelor, rezultatul final fiind de 61-40 în favoarea CSU CSM.

Gazdele s-au impus şi pentru că au avut un procentaj net superior la aruncările de două puncte şi au dominat lupta la recuperare.

Principala marcatoare a fost acum de la echipa orădeană Mirjana Beronja, care a înscris 14 puncte, dar a avut şi 3 pase decisive. A urmat-o Tierney Pfirman, cu 13 puncte şi 5 recuperări, şi Ioana Gavra, care a marcat 10 puncte.

De la CSM Alexandria, Mihaela Mihai a fost cea mai eficace, cu 16 puncte, 5 recuperări şi 3 intercepţii.

După acest succes, trupa CSU CSM Oradea a ajuns la 7 victorii în total în acest sezon şi ocupă locul II în clasamentul Grupei B valorice din Liga Naţională.

În runda viitoare, bihorencele vor juca la Bucureşti, în compania celor de Rapid Bucureşti.