Tinerii sportivi de la CSU Oradea au obţinut rezultate bune la întrecerile Campionatelor Naţionale de tir sportiv pentru juniori II, competiţie care s-a desfăşurat la Complexul de Tir sportiv "Iosif Sârbu" din Bucureşti.

Programate în perioada 27 - 31 iulie la probele de puşcă, pistol aer comprimat şi glonţ, întrecerile au reunit şi 11 reprezentanţi ai clubului CSU Oradea, sportivi pregătiţi de Adrisana Floruţa şi Vasile Leţ.

Bihorenii au participat la toate probele de puşcă şi pistol, atât la individual, cât şi pe echipe, unde au obţinut 21 de medalii, dintre care 5 aferente primului loc, 10 pentru locul II şi 6 pentru poziţia a III-a.

Lotul de sportivi al clubului CSU Oradea deplasat la Bucureşti, i-a cuprins pe: Vivianne Mangra, Denisa Csanyi, Alexia Lezeu şi Magdiel Şipa – la puşcă; Andreea Lezeu, Annalisa Toader, Bianca Lezeu, Alexandra Ghergheleş, Victor Lupşea, Bucsias Levente şi Patrick Puie – la pistol.

"Majoritatea sportivilor şi-au adus contribuţia în obţinerea acestei salbe de medalii, remarcându-se însă Magdiel Şipa, Victor Lupşa, Alexia Lezeu, Bucsias Levente şi Patrik Puia, care au realizat mai multe recorduri personale. Poate nu mă aşteptam la atât de multe medalii, dar aşteptam o comportare mai bună la pistol aer comprimat fete, însă, per ansamblu, a fost un concurs bun, puternic, cu o concurenţă mare şi, în mare, sunt mulţumit de aceste rezultate. Au fost şi recorduri personale, ceea ce ne arată că suntem pe un drum bun", a declarat, la finalul competiţiei, antrenorul clubului orădean, Vasile Leţ.

Pentru sportivii secţiei de tir de la CSU Oradea urmează, în perioada 1 - 4 august, Campionatele Naţionale de glonţ pentru juniori I. La aceste întreceri, mulţi din juniorii II de la CSU Oradea au rămas să participe, deşi ei au vârste cuprinse între 14 şi 16 ani şi se vor duela cu sportivi de la o categorie de vârstă superioară, de 18-20 ani.

După Naţionalele de juniori I, vor avea loc întrecerile Campionatului Naţional de seniori, iar, mai apoi, în perioada 23-30 august, orădenii de la CSU vor intra într-un cantonament la Stana de Vale.