După victoria din faţa israelienilor de la Ironi Ness Ziona, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea revin acum la jocurile din campionat, iar duminică seara, cu începere de la ora 19, vor primi replica piteştenilor de la BCM U FC Argeş.

Meciul va conta pentru etapa a 11-a a primei grupe valorice din Liga Naţională şi se va desfăşura la Arena Antonio Alexe, urmând a fi transmis în direct de Digi Sport.

Campionii naţionali en-titre şi ocupanţi ai poziţiei secunde în clasamentul la zi al campionatului intern, jucătorii echipei orădene pornesc favoriţi în această dispută, mai cu seamă cu cât vor primi replica ultimei clasate din Grupa A valorică.

Va fi cel de-al 22-lea meci oficial pentru CSM CSU Oradea în acest sezon competiţional, după ce "roş-albaştrii" l-au susţinut pe primul în data de 17 septembrie, iar de atunci au avut o serie de partide, atât în Liga Naţională, cât şi în cupele europene.

Va fi însă primul meci în care formaţia bihoreană va putea conta pe serviciile lui Kris Richard în calitate de jucător român, după ce el "a primit toate acetele necesare înregistrării sale ca autohton", după cum precizează site-ul oficial al clubului CSM.

Cu ocazia acestui meci, conducerea echipei CSM CSU Oradea, alături de partenerii săi şi cu sprijinul suporterilor, organizează deja tradiţionalul eveniment de colectare a jucăriilor de pluş. Astfel, suporterii sunt invitaţi să aducă jucării de pluş pe care să le arunce pe parchetul Arenei Antonio Alexe la primul angajament al meciului.

Acţiunea este organizată împreună cu Bellotto, sponsorul tehnic al echipei de baschet masculin a Clubului Sportiv Municipal Oradea şi al grupelor de juniori. Acesta va oferi, la rândul său, haine pentru micuţii de la o casă de copii.

"Participanţii la meciul cu BCM UFC Argeş Piteşti care doresc să participe la această tradiţie sunt rugaţi să fie atenţi la îndemnul announcer-ului. Jucăriile vor fi aruncate pe parchetul Arenei Antonio Alexe la primul angajament al partidei", precizează responsabilii clubului bihorean, pe site-ul clubului.

Conform clubului orădean, jucăriile colectate vor fi donate unei case de copii, căreia amintitul partener a oferit o serie de abonamente la meciurile de baschet din acest sezon competiţional. "În cazul în care numărul jucăriilor de pluş va fi mai mare, o parte a acestora vor fi donate către centrul de plasament din Episcopia. Jucăriile şi hainele vor fi înmânate destinatarilor de către jucătorii echipei de baschet. Aceştia şi-au manifestat dorinţa de a participa la împărţirea cadourilor pentru copiii care cu siguranţă se vor bucura de ele", mai menţionează sursa citată.

Pentru CSM CSU Oradea jocul cu piteştenii, de duminică seara, va fi ultimul meci de campionat din acest an, dar penultimul joc oficial din 2019, pentru că ultimul este programat în Cupa României, pe 30 decembrie.

În tur, la Piteşti, CSM CSU s-a impus cu scorul de 83-71.