Întrecerile Campionatelor Naţionale de tir sportiv la probele de glonţ şi aer comprimat la juniori III au debutat miercuri cu un rezultat foarte bun pentru delegaţia clubului CSU Oradea, condusă de antrenorul Vasile Leţ.

Deşi este mai tânăr cu doi ani decât majoritatea sportivilor participanţi la aceste întreceri, orădeanul Bucsiacs Levente a obţinut medalia de aur în cadrul probei de pistol 30+30 (sport) la 25 metri, unde şi-a surclasat adversarii.

De menţionat că Levente este în vârstă de doar 14 ani, în timp ce sportivii de la juniori III au 16 ani. 

"Este o surpriză deosebit de frumoasă pentru noi, o performanţă deosebită pentru Levente, care a devenit campion naţional şi care se anunţă un sportiv de o certă perspectivă. Credem că peste 5-10 ani va participa la Jocurile Olimpice", a declarat pentru BIHOREANUL, imediat după încheierea concursului, antrenorul clubului CSU Oradea, Vasile Leţ.

Tot miercuri şi tot la pistol Alexandra Ghergheleş a ocupat locul III şi implicit medalia de bronz la 40 de focuri precizie.

În total, delegaţia de la CSU Oradea cuprinde cinci sportivi. Pe lângă cei doi de la pistol, la puşcă urmează să concureze şi Andreea Pop, Alexandra Lezeu şi mezina Bodoni Kinga.