La aproape 90 de ani de la înfiinţarea la Oradea a Federaţiei Române de lupte, secţia acestui sport de la Clubului Sportiv Şcolar LPS Bihorul a organizat prima ediţie a galei laureaţilor luptătorilor de la clubul orădean.

Desfăşurat într-un cadru festiv, la sala de evenimente a Hotelului Nevis, evenimentul a avut menirea de a-i premia pe cei mai buni zece performeri din 2019.

Cel mai bun luptător al clubului a fost desemnat Paul Buzaş, care a ocupat locul III la Campionatul Naţional U23. Pe locul al II-lea s-a situat Vlad Crăciun, care în 2019 a ocupat locul II la Campionatul Naţional Şcolar şi poziţia a III-a la Campionatul Naţional de cadeţi.

Al treilea în TOP 10 din luptătorii LPS a fost Vlad Aionesei, cel care a cucerit bronzul la Campionatul Naţional de cadeţi. În continuare, clasamentul i-a cuprins pe: Alex Şorian – pe locul IV, Alexandru Ciul – locul V, Andrei Pelean şi Adrian Seica – locurile VI-VII, Sergiu Pop, Szep Botond şi Maia Vodoielu – clasaţi pe locurile VIII-X.

Pentru întreaga carieră, au fost premiaţi mai mulţi foşti sportivi.

"A fost un an bun, cu copii deosebiţi, care vin bine din spate, cu rezultate frumoase. Mă bucur că au fost alături de noi la acest eveniment atât foşti sportivi, cât şi părinţi ai sportivilor. Ceea ce-mi doresc eu pe viitor de la aceşti tineri spotrivi este ca ei să fie la fel de serioşi şi muncitori, iar rezultatele lor să crească în fiecare an", a declarat, la finalul galei, profesorul Nelu Sandu Pop, antrenorul secţiei de lupte de la CSS LPS Bihorul Oradea.

Antrenorul nu a uitat nici personalităţile care au contribuit, de-a lungul timpului, la dezvoltarea acestui sport pe meleaguri bihorene, promiţând că anul viitor, când se vor împlini 90 de ani de când la Oradea s-au pus bazele Federaţiei Române de Lupte, va încerca organizarea unui eveniment de anvergură, care să marcheze momentul.