Clubul CSM Oradea, în colaborare cu Primaria Oradea şi Asociaţia "Vladimir Angelman", organizează luni, 16 decembrie, de la ora 18, la Bazinul "Ioan Alexandrescu", cea de-a cincea ediţie a meciului caritabil de polo de Crăciun între echipele de juniori şi seniori ale CSM Oradea.

Meciul, devenit traditie, reuşeşte să adune în fiecare an oameni generoşi care, prin suportul lor, susţin progresele lui Vladimir şi îi oferă acestuia şansa de a accesa terapiile atât de necesare recuperării.

Vladimir este un copil orădean născut cu un sindrom rar, numit Angelman, şi care are nevoie de multe ore de terapie pentru a progresa. 

"Vladimir munceşte asemenea unui sportiv de performanţă, între 3 şi 5 ore zilnic, pentru a-şi câştiga independenţa, iar în ultimii cinci ani o adevărată comunitate s-a strâns în jurul lui pentru a face asta posibil", au transmis organizatorii, printr-un comunicat.

Sportivii au fost primii care i s-au alăturat, iar apoi tot mai mulţi oameni au contribuit la crearea unui plan de recuperare pentru Vladimir.

Fiecare donaţie a însemnat ore de terapie, iar orele de terapie au însemnat progres.

Vladimir merge astăzi cu ajutor pentru că oameni generoşi au crezut în cauza lui. Au fost peste 1500 de ore de terapie doar în ultimii doi ani, iar drumul recuperarii continuă.