Poloiştii de la CSM Oradea au obţinut o victorie importantă, miercuri seară, în prima manşă din sferturile de finală a LEN EuroCup.

Vicecampionii României au primit, la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu", replica spaniolilor de la CN Mataro, echipă pe care au reuşit să o învingă, la capătul unui meci de mare luptă, la o diferenţă de trei goluri, cu scorul de 12-9.

Oaspeţii au început mai bine şi au încheiat primul sfert în avantaj, cu 3-2.

Următoarele 8 minute au adus, apoi, câte două goluri pentru fiecare formaţie, pentru CSM marcând Vlad Dragomirescu şi Vlad Georgescu. Astfel, în pauza mare tot spaniolii erau în avantaj, cu un gol, scor 5-4.

Sfertul al III-lea a fost însă deosebit pentru orădeni, care au reuşit să marcheze patru goluri la rând, prin Ramiro Georgescu, Yusuke Inaba de două ori (o dată din penalty) şi Vlad Dragomirescu. Oaspeţii au marcat apoi prin Veich, dar Vlad Georgescu a închis sfertul cu 5-1 pentru bihoreni, iar în ultima pauză, tabela de marcaj indica scorul de 9-6 pentru CSM.

Ultimele opt minute au consemnat o dispută acerbă. Elevii antrenorului Dorin Costrăş s-au desprins la patru goluri, după reuşita lui Vlad Georgescu. Spaniolii au marcat şi ei apoi de două ori, prin Dominguez şi Guimaraes din penalty, dar Nichita Ilisie a dus scorul la 11-8. Acelaşi Dominguez a apropiat echipa din Mataro la două goluri de adversar, însă scorul final l-a stabilit Yusuke Inaba din penalty, 12-9 în favoarea CSM-ului.

"A fost un meci foarte greu, dar important e că ne-am revenit şi am reuşit să câştigăm la o diferenţă de trei goluri, ceea ce ne dă speranţe ca în meciul al doilea să facem pasul înainte şi să mergem în semifinale. Important e că echipa a reuşit să reziste presingului pe care ni l-au făcut, rezultatului, unor decizii arbitrare, iar faptul că am reuşit să revenim, să întoarcem scorul în favoarea noastră şi să câştigăm la o diferenţă de trei goluri, ne dă speranţe şi motivaţie să facem şi la Mataro un meci bun", a declarat, după partidă antrenorul formaţiei orădene, Dorin Costrăş.

În meciul de miercuri seară, japonezul Yusuke Inaba a fost cel mai eficace de la formaţia orădeană, cu patru goluri, dintre care două din penalty. L-au urmat Vlad Georgescu cu trei goluri, Vlad Dragomirescu cu două, Nichita Ilisie, Silvian Colodrovschi şi Ramiro Georgescu cu câte un gol. În replică, de la CN Mataro, German Ignacio Yanez Dominguez a fost principalul marcator, cu cinci reuşite.

Returul jocului dintre CSM Oradea şi CN Mataro va avea loc pe data de 9 noiembrie, în Spania.