Poloiştii de la CSM Digi Oradea au încheiat prima jumătate a sezonului regulat din Superliga Naţională de polo - ediţia 2017/18 cu două înfrângeri, suferite pe terenul campioanei Steaua Stirom Bucureşti.

Dubla confruntare, care a contat pentru runda a VII-a a campionatului intern, a adus, miercuri seară înfrângerea la două goluri a bihorenilor, scor 3-5, iar apoi, joi, un eşec la şase goluri diferenţă, scor 8-14.

În prima dispută, jocul a demarat favorabil campioanei, care a punctat de trei ori în primul act, fără replică din partea orădenilor de la CSM Digi. Următoarele două secvenţe au consemnat însă egalitatea, ambele formaţii marcând câte un gol atât în sfertul II, cât şi în sfertul III. Ultimul act a revenit elevilor antrenorului Dorin Costrăş, cu 1-0, care au irosit însă şi şansa unei apropieri mai periculoase, prin ratarea unei lovituri de la 5 metri.

În acest meci, Roland Szabo, Marc Roca şi Jesse Koopman au marcat câte un gol pentru CSM Digi.

Joi seară, însă, bucureştenii s-au impus mult mai clar, cu 14-8, după ce, pe sferturi s-a consemnat: 4-1, 3-1, 3-3, 4-3.

După cum notează şi site-ul clubului orădean, jocul a fost controlat de campioana în exerciţiu. "Aceasta a deschis partida foarte bine. Spre deosebire de prima încleştare, desfăşurată cu 24 ore mai devreme, CSM Digi nu a reuşit să reacţioneze rapid, având dificultăţi în apărare pe tot parcursul meciului".

În această dispută, Jesse Koopman a marcat de trei ori, Istvan Szabo a punctat de două ori, iar Viktor Kovats, Cristi Dobre şi Ramiro Georgescu au marcat câte un gol fiecare, pentru CSM Digi. În replică, Nikola Murisic a înscris de cinci ori, iar Adria Delgado a marcat trei goluri.

Cu un bilanţ general de 11 victorii şi 3 înfrângeri, CSM Digi Oradea a încheiat, astfel, turul de campionat pe locul al II-lea în Superliga Naţională. Steaua Stirom Bucureşti are, în schimb, 14 victorii din tot atâtea meciuri disputate.

Sezonul competiţiilor de polo din România va începe spre jumătatea lunii ianuarie 2018, după care se va desfăşura turneul de Cupa României.