Anul 2019 se anunţă un an nou plin de provocări pentru pugiliştii clubului sportiv Basti Box Salonta.

În noul an, antrenamentele au început pe 4 ianuarie, iar în primele două săptămâni se pune accentul pe pregătirea fizică a boxerilor. După această perioadă de încărcare, vor urma şi primele meciuri. Astfel, pugiliştii salontani vor participa deja, în luna ianuarie, la turneul internaţional "Xixo" din Ungaria, care este prevăzut a-se desfăşura în perioada 25-27.

"Ne vom pregăti, apoi, pentru cantonament, ca în fiecare an, să profităm de vacanţa intersemestrială  pentru a mări capacitatea fizică a boxerilor", a declarat Sebastian Silaghi, preşedintele clubului.

Conducătorul clubului salontan a venit şi cu o veste bună la început de an. Acesta a precizat că "încă o secţie a Clubului Sportiv Basti Box va începe să funcţioneze cu data de 14 ianuarie". Astfel, copiii din Oradea vor beneficia de antrenamente gratuite, prin parteneriatul încheiat cu biserica Greco Catolică, în cadrul Liceului Greco Catolic "Iuliu Maniu" din Oradea, sub îndrumarea antrenorilor Florian Ioan, Ion Fugaru şi a instructorului sportiv Liviu Ban.

"Cu numeroase competiţii la care am fost prezenţi, putem spune că anul 2018 a fost încheiat cu fruntea sus de către C.S. Basti Box, mai mult, clubul nostru a reuşit să îi cinstească numele antrenorului emerit Teodor Silaghi (trecut la cele veşnice anul trecut – nr), prin organizarea în perioada 15-16 decembrie a Turneului Internaţional "Diamante&Box", ediţia a 5-a - Memorial Teodor Silaghi, ediţia I.  A fost un turneu de anvergură cu participare atât de nivel naţional, cât şi internaţional, prezenţa numeroasă fiind, în special,  aducerea unui omagiu fondatorului clubului şi antrenorului emerit Teodor Silaghi", se mai arată într-un comunicat al clubului bihorean de box.

De menţionat că ultimul turneu de anul trecut, organizat de CS Basti Box a avut parte şi de o serie de invitaţi speciali, precum Claudiu Râşco, care reprezintă un nume de referinţă pentru "generaţia de aur" a boxului românesc. Născut pe 22 august 1978 în Ieud (Maramureş), Claudiu are în palmares 78 de victorii din 85 de meciuri şi, între altele, a reprezentat cu succes România la Jocurile Olimpice de la Sydney din anul 2000.

Cel de al doilea invitat special a fost orădeanul Alexandru Balaj, unul dintre cei mai titraţi arbitri de box profesionist din Transilvania.

La doar o zi după turneul organizat acasă, C.S. Basti Box a onorat apoi şi invitaţia colegilor antrenori de la Cluj Napoca, prin participarea la Cupa Centenarului, unde Bogdan Cioară, la 59 kg cadeţi şi Vincze Zsolt (60 kg tineret) au adus Cupa Centenarului la Salonta, prin obţinerea locului 1, iar Alexandru Cantor a obţinut locul 2 la acest turneu organizat în inima Transilvaniei.

"După cum am mai menţionat, clubul sportiv Basti Box Salonta a încheiat anul 2018 cu rezultate remarcabile si aşteaptă acum noile oportunităţi ce le aduce anul 2019", a mai afirmat Sebastian Silaghi, preşedintele Clubului Sportiv Basti Box Salonta.