Deşi a început bine turneul de la Oradea, în Divizia B a Campionatului European de baschet feminin U20, selecţionata României l-a încheiat cu înfrângeri în ultimele jocuri, fapt ce a făcut să rateze, la mustaţă, promovarea în Divizia A.

După ce a pierdut ultimul joc din grupă, în faţa Lituaniei, l-a cedat apoi şi pe cel din semifinale, în compania Cehiei, pentru ca duminică să-l piardă şi pe cel din finala mică, din nou cu Lituania.

Partida de duminică cu Lituania era decisivă pentru tricolore pentru a obţine promovarea. Cum însă şi de această dată au pierdut în faţa balticelor, cu 48-53, au ocupat locul 4 în clasamentul final al competiţiei, ratând promovarea, doar primele trei având acest beneficiu.

Jocul din finala mică se poate spune că s-a decis în primul sfert, atunci când echipa Lituaniei a luat un avantaj de şase puncte, scor 18-8, pentru că după aceea în celelalte 30 de minute, combatantele şi-au trecut în cont aproximativ acelaşi număr de puncte, ultimele trei sferturi fiind foarte echilibrate. Cum sfertul al doilea a fost adjudecat de orădence, cu 14-13, în pauza mare s-a intrat cu scorul de 27-22 pentru nordice. Sfertul al treilea a fost câştigat din nou de Lituania, cu 13-12, iar ultimul, de naţionala României, cu 14-13. În acest fel, rezultatul final a fost 53-48 pentru baltice, care au încheiat pe locul III şi au obţinut, alături de primele două clasate, Cehia şi Belarus, promovarea în Divizia A.

Cea mai eficace baschetbalistă din echipa Românei a fost duminică Alina Podar, cu 11 puncte. Ea a fost urmată de Părău, cu 9 puncte, Ferariu, Armanu şi Ghiţă, cu câte 7 puncte.