Echipa României s-a calificat, miercuri seară, în semifinalele turneului Diviziei B a Campionatului European de baschet feminin Under 20, competiţie care se desfăşoară la Oradea.

Reprezentativa tricoloră a obţinut, la Arena "Antonio Alexe", cea de-a patra victorie, din tot atâtea posibile, după ce a învins formaţia Israelului cu scorul de 64-43.

Primul sfert a fost echilibrat, dar a fost adjudecat la limită de România, cu 13-12. Apoi, în următoarele zece minute, tricolorele s-au desprins, după ce au înscris 21 de puncte şi au primit numai 9.

Şi după pauza mare, jocul a fost controlat de selecţionata ţării noastre, care şi-a adjudecat şi următoarele două sferturi, cu 12-10 şi 18-12.

Astfel, cu rezultatul final de 64-43, echipa pregătită de antrenorii Cătălin Tănase, Alexandru Radu şi Larisa Toma a reuşit a patra sa victorie consecutivă şi nu mai poate pierde unul din primele două locuri în grupă.

Cea mai bună jucătoare a fost în acest joc Maria Ferariu, autoare a 17 puncte, 7 recuperări şi 3 pase decisive. Au mai jucat însă şi Carla Popescu 10 p, 1 rec, 2 pd, Alina Podar 8 p, 2 rec, 1 pd, Irina Părău 7 p, 13 rec, 4 pd, Nicoleta Ghiţă 6 p, 6 rec, Anamaria Vîrjoghe 5 p, 7 rec, Ecaterina Armanu 3 p, 6 rec, Teodora Armanu 3 p, Nora Demeter 2 p, 7 rec, 1 pd, Maria Tănase 2 p, 2 rec, 1 pd, Nicolett Orban 1 p, 2 rec şi Andreea-Maria Fleşer.

Orădeanca Nicolett Orban este la cel de-al cincilea punct reuşit la acest turneu. De la învinse s-a evidenţiat Eden Rotberg, cu 13 puncte, 3 recuperări şi 2 pase decisive.

În celelalte partide ale etapei a IV-a din Grupa A, Lituania a trecut de Grecia cu 75-71, iar Ucraina a învins Marea Britanie cu 70-59.

Cu o etapă înainte de final, România ocupă primul loc în grupă, cu 8 puncte, urmată fiind de Lituania, cu 7 puncte, Ucraina, cu 6 puncte, Israel, cu 6 puncte, Marea Britanie, cu 5 puncte şi Grecia, cu 4 puncte.

La finalul fazei grupelor, primele două clasate se califică în semifinale şi vor juca pentru promovarea în Divizia A.