Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea încep miercuri seara dubla confruntare din această săptămână cu rivala U BT Cluj Napoca.

În primul joc, campionii en-titre ai României se vor duela în deplasare, la Cluj, cu "alb-negrii" de la U BT, într-o partidă ce va conta pentru prima etapă din cea de-a doua fază a grupelor FIBA Europe Cup.

Partida, care contează pentru Grupa J, se va disputa la BT Arena, miercuri, de la ora 19.

Meciul reprezintă şi un veritabil derby al baschetului masculin românesc, urmând a se întâlni practic cele mai bune echipe ale momentului din România. De altfel, şi în clasamentul Ligii Naţionale cele două ocupă primele poziţii.

Din păcate, "roş-albaştrii" nu vor juca "în cea mai utilizată alcătuire, având o absenţă importantă la interior, capitol la care formaţia din Cluj-Napoca a demonstrat că străluceşte în acest debut de sezon", după cum a notat site-ul clubului bihorean în prefaţa întâlnirii.

Astfel, CSM CSU Oradea s-a deplasat la Cluj Napoca şi fără Bobe Nicolescu (accidentat în continuare), dar şi fără Dragan Zekovic, care este răcit. În schimb, clujenii nu au probleme de efectiv.

Pe de altă parte, este de apreciat cum cele două reprezentante ale baschetului masculin românesc au ajuns în această fază a cupelor europene. U-BT Cluj-Napoca a consemnat până acum 7-1 în actuala campanie continentală, iar CSM CSU Oradea se prezintă cu un bilanţ de 5-3 în cupele europene în acest sezon.

Duelul de miercuri seara dintre clujeni şi orădeni va fi cel de-al doilea din acest sezon, după ce, în luna octombrie, tot la Cluj, U-BT a câştigat cu scorul de 89-82 în cadrul Ligii Naţionale.

Jocul de la BT Arena va putea fi urmărit în transmisiune directă la Digi Sport, dar şi pe canalul YouTube al FIBA.