Desfăşurat timp de patru zile, la Baza Sportivă Tineretului din Oradea, turneul final al Campionatului Naţional de Minifotbal s-a încheiat duminică, cu victoria formaţiei Nova Vita Tg. Mureş, care a cucerit titlul de campioană naţională, după ce în marea finală a întrecut cu scorul de 3-1 echipa Tazmanschaft București.

Golurile în meciul care a decis titlul au fost înscrise de Balea (în minutul 4), Sîplăcan (în minutul 13) şi Feketics (în minutul 37), pentru învingători, respectiv de Șerban (în minutul 40), pentru învinşi.

Formaţia mureşeană a avut un parcurs foarte bun la acest turenu, fiind învinsă o singură dată, în faza grupelor, de echipa orădeană Bad Boys.

În meciul din finala mare, Nova Vita Tg. Mureş a avut la dispoziţie echipa: Klein, Tătar – Moldovan, Sîplăcan, Feketics, Chețan, Sălaghie, Crișan, Balea, Ungur, Fekete. Antrenor: Virgil Bejenaru.

În meciul pentru locul al III-lea, Juvenstus Sibiu a întrecut cu scorul de 2-1 echipa  Luxury Tteam București, intrând în posesia medaliilor de bronz.

De menţionat faptul că formaţia Bad Boys Oradea, singura reprezentantă a judeţului Bihor, s-a oprit în sferturile de finală, unde a fost învinsă de Juventus Sibiu, cu scorul de 1-0.

„Băieţii răi” orădeni au trecut de faza grupelor, unde s-au situat pe locul II, după ce în patru meciuri, au înregistrat două victorii şi două rezultate de egalitate.

Astfel, după 1-1 şi 3-4 la penalty-uri cu Old Boys Bucureşti, bihorenii au remizat cu acelaşi scor de 1-1 şi au cedat cu 1-2 la penalty-uri, în faţa echipei FC Hermannstadt Sibiu, iar apoi s-au impus cu 1-0 în confruntarea cu VLD Trans Baia Mare şi cu tot cu 1-0 în faţa mureşenilor Nova Vita, echipă care avea apoi să cucerească titlul naţional.

Marea surpriză a competiţiei a constituit-o eliminarea prematură a campioanei (în exercițiu) la ora jocului și totodată deținătoare a trofeului Champions League, MAV Sports Timișoara, formaţie care a fost eliminată încă din faza grupelor, unde a terminat pe ultimul loc.

La final, pe lângă premierea echipelor de pe podium, organizatorii au mai acordat şi câteva premii individuale. Astfel, MVP-ul finalei a fost desemnat Andrei Balea (de la Nova Vita Tg. Mureş), cel mai bun jucător al turneului final, Vasile Sebastian (de la Tazmanschaft București), cel mai bun portar, Rădulescu (de la Luxury Team București), iar premiul fair-play a fost atribuit celor de la Danco Pro București.

Au fost acordate şi două premii speciale, lui Spiros Baltsavias pentru organizare și lui Alexandru Lungu pentru coordonarea dispozitivului de securitate.

Pentru Oradea, aceasta a fost cea mai importantă competiţie de minifotbal găzduită până acum.