În acest sfârșit de săptămână se va da startul oficial al Campionatului European de Baschet feminin U20 – ediția 2018, competiție care se va desfășura la Oradea, în perioada 7-15 iulie.

Până atunci, echipa națională U20 feminin a României se află în cantonament la Oradea, unde a venit în data de 26 iunie și unde lucrează intens pentru a lega relațiile în ambele faze ale jocului. Sportivele antrenate de Cătălin Tănase și Larisa Toma au disputat două meciuri amicale la finele săptămânii trecute. Adversar a fost formația similară a Ucrainei, o altă participantă la turneul de la Oradea, unde îi va fi chiar parteneră de întrecere în grupa preliminară a competiției. În aceste amicale, tricolorele s-au impus de fiecare dată.

În această săptămână, miercuri seară, de la ora 19:30, și joi, de la ora 11, echipa României mai are programată o dublă amicală, în compania formației similare a Bulgariei. Ambele partide au loc la Arena Antonio Alexe, intrarea fiind liberă. De menționat că cele două reprezentative s-au confruntat în urmă cu două săptămâni și în Bulgaria, la Stara Zagora, unde și-au împărțit victoriile.

Campionatul European de Baschet feminin U20, de la Oradea, este destinat sportivelor născute după data de 1 ianuarie 1998. Aceasta reunește 12 echipe naționale, care au fost repartizate, prin tragere la sorți, în două grupe de câte șase.

Iată însă componența grupelor:

Grupa A – Marea Britanie, Grecia, Ucraina, Lituania, România și Israel
Grupa B – Belarus, Islanda, Danemarca, Turcia, Bulgaria și Cehia

Se va juca după sistemul fiecare cu fiecare. Primele două clasate în ambele grupe se vor califica în semifinale, echipele de pe locurile 3 și 4 vor juca în grupa valorică 5-8, iar cele de pe locurile 5 și 6 se vor duela în grupa valorică 9-12.

La finalul turneului, primele trei clasate în competiție vor obține promovarea în Divizia A.

Turneul de la Oradea se va desfășura la Arena Antonio Alexe și Sala de Sport a Colegiului Economic „Partenie Cosma”.