Unul dintre cei mai îndrăgiţi şi valoroşi jucători care au evoluat la CSM CSU Oradea, Radovan Markovic, a revenit la clubul bihorean de baschet, dar acum nu în calitate de jucător, ci de tehnician la grupele de copii.

În vârstă de 36 de ani, Markovic a evoluat pentru formaţia bihoreană timp de trei sezoane, în perioada 2013-2016, timp în care a cucerit şi primul său titlu de campion cu CSM, disputând şi alte două finale, una de Ligă Naţională şi una de Cupa României.

Din păcate, Rade nu a putut juca în semifinalele şi finala ediţiei 2015-2016 din Liga Naţională, în care echipa bihoreană a devenit campioană a României, din cauza unei grave accidentări la genunchi.

După ce a trecut peste acea accidentare, el s-a transferat la BC Mureş Târgu Mureş, formaţie cu care a mai disputat o finală de Cupa României, iar mai apoi, în vara anului trecut, s-a retras din activitate.

Fiind unul dintre cei mai buni aruncători de la distanţă din Liga Naţională, Radovan Markovic a devenit şi unul dintre cei mai iubiţi şi apreciaţi baschetbalişti din istoria clubului orădean, fiind un favorit al suporterilor.

Sârbul a revenit în aceste zile Oradea şi s-a înţeles cu conducătorii Academiei CSM LPS Bihorul, urmând a activa ca tehnician la echipele de copii.

Markovic a fost prezent, de altfel, şi la jocul de luni seară al seniorilor de la CSM CSU, care au debutat pe teren propriu, în noua ediţie de campionat, cu SCM Timişoara. El, alături de Sean Denison, a arborat cele două steaguri de campioni naţionali ai orădenilor, cucerite în ediţiile 2015-2016 şi 2017-2018.