Desfăşurat pe un teren îngheţat şi un timp friguros, cu vânt pătrunzător, primul meci oficial din noul an pentru echipa bihoreană de fotbal Luceafărul Oradea nu a adus victoria mult dorită de suporterii "roş-albaştrilor", care, de altfel, nici nu au fost într-un număr prea mare la stadionul din Sânmartin, fiind surclasaţi de galeria organizată a timişorenilor. Meciul Luceafărul – ASU Poli, din etapa a 22-a a Ligii a II-a, s-a încheiat aşa cum a început, cu scor alb, 0-0.

Partida nu a fost foarte spectaculoasă, s-a consemnat mai mult o dispută încrâncenată, cu câteva ocazii mai clare de poartă şi cu un rezultat echitabil, după aspectul jocului.

Oaspeţii au fost periculoşi chiar în primul minut, când, după o greşeală în defensiva orădeană, mingea a ajuns la atacantul timişorean Cristian Ene, care din poziţie bună, de la 8 metri de poartă, nu l-a putut învinge pe goalkeeper-ul Bogdan Moga, care a respins în corner. Replica bihoreană a apărut în minutul 11, când Vasile Pop a trimis un şut bun de la marginea careului, puţin peste poartă.

În minutul 21, cei de la ASU Poli au trimis mingea în bară, prin Alin Manea, din interiorul careului, pentru ca în minutul 29, în urma unei lovituri libere de pe dreapta a lui Mitrică, fundaşul central orădean Alex Băican să reia cu capul, din trei metri, dar pe lângă poartă.

Repriza a doua a început mai bine pentru orădeni, care în primele minute de la reluare au atacat mai mult, iar în minutul 50, Vlad Prejmerean a trimis un şut bun, de la 25 de metri, pe jos, dar şi pe lângă bară. Ulterior, timişorenii au ieşit şi ei la atac, şi în minutul 59, după ce Moihedja s-a complicat pe stânga, mingea a ajuns în careu, în poziţie bună, la 8 metri de poartă, la Cristian Ene, care nici de această dată nu l-a putut învinge pe portarul bihorean, Moga scoţând cu piciorul.

Din acest moment, deşi partida a continuat într-o notă de echilibru, oaspeţii au fost mai periculoşi, prin şarjele ofensive pe care le-au avut. În minutul 63, după o pătrundere pe dreapta a lui Alin Manea, acesta a trimis un şut centrare, care a ocolit poarta însă. Apoi, în minutul 76, Ignea a prins un şut bun de la 18 metri, dar balonul a trecut pe lângă vinclul porţii.

Luceferii au revenit şi ei în atac şi, în minutul 80, după o lovitură de colţ, mingea a ajuns la Prejmerean, care din colţul careului mic a trimis la bara a doua, dar pe lângă poartă.

Cu cât s-a apropiat finalul, cu atât ritmul jocului a crescut. În ultimele minute, timişorenii au mai trimis o dată mingea în bară, când o centrare de pe stânga a dus mingea pe transversală, iar în primul minut al prelungirilor, Luceafărul a avut, la rându-i o ocazie bună, prin Paraschiv, care a reluat cu capul din 5 metri, dar s-a interpus portarul Murariu. Apoi, arbitrul Vladimir Nagy din Aiud a pus capăt disputei, care a consemnat un scor echitabil, 0-0, care, până la urmă mulţumeşte ambele combatante.

"Am întâlnit o echipă foarte bună, bine organizată, o contracandidată în lupta pentru evitarea retrogradării. Vreau să felicit jucătorii pentru atitudine, pentru dorinţa de a câştiga acest joc. Din păcate, am reuşit să obţinem doar un punct, dar eu spun că e un punct foarte valoros. S-a jucat pe un teren prost, îngheţat, denivelat puţin, dar acestea au fost condiţiile, pe acelaşi teren au evoluat şi ei. Îi felicit încă o dată pe băieţi şi aşteptăm să mergem la ACS Poli şi să luăm cele trei puncte", a declarat, la conferinţa de presă, după meci, antrenorul orădean Cristian Lupuţ.

"A fost un joc cu un ritm foarte bun, ţinând cont că este prima etapă a returului şi încă echipele din Liga a II-a nu au găsit ritmul de joc corespunzător. De-abia peste 3-4 etape vom putea spune că se apropie de forma sportivă optimă. Noi putem să considerăm că am pierdut două puncte, în partida de astăzi. Ne-am dorit foarte mult să câştigăm, nu am venit la scor egal, dovadă şi schimbările pe care le-am făcut", a afirmat, la rândul său, tehnicianul bănăţenilor, Cosmin Petruescu.

Meciul de la Sânmartin s-a încheiat, astfel, cu acelaşi scor cu care s-a încheiat şi partida din tur dintre cele două formaţii, de la Timişoara, pe data de 19 august, 0-0.

Luceafărul rămâne în clasament pe poziţia a 14-a, cu 24 de puncte, urmând a evolua în etapa viitoare la Timişoara, cu cealaltă Poli, ACS. Jocul va avea loc sâmbăta viitoare.


Luceafărul Oradea - ASU Poli Timişoara  0-0

Stadion: Luceafărul (Sânmartin)

Luceafărul: Moga – Wanya (min. 76 Ad. Ciul), Oros – cpt., Al. Băican, Moihedja – Mitrică (min. 60 Al. Dulca), Prejmerean, Chiorean, Vas. Pop – Bebey şi Luduşan (min. 52 Paraschiv). Antrenor: Cristian Lupuţ

ASU Poli: Murariu - C. Jurj (min. 82 Plămadă), Mera - cpt., Scutaru, Cherecheş - Bg. Vasile, Dros - Alin Manea (min. 67 Ad. Bedea), A. Ignea, Schieb - Cr. Ene. Antrenor: Cosmin Petruescu

Au arbitrat: Vladimir Andrei Nagy (Aiud) - Marius Bălan (Dej) şi Petrică Ionuţ Câmpeanu (Cluj-Napoca)


Etapa a 22-a a Ligii a II-a la fotbal:

Vineri

Chindia Târgovişte - Aerostar Bacău 3-2

Sâmbătă

Luceafărul Oradea - ASU Politehnica Timişoara 0-0

Metaloglobus Bucureşti - FC Argeş 1-0

CS Baloteşti - CS Mioveni 0-2

Sportul Snagov - Daco-Getica Bucureşti 2-1

Academica Clinceni - SSC Farul Constanţa 1-0

UTA - Dacia Unirea Brăila 3-0

ACS Poli Timişoara - Ripensia Timişoara 1-0

Energeticianul - Universitatea Cluj 0-2

Duminică, ora 11:00

Pandurii Târgu Jiu - Petrolul Ploieşti


Clasament fotbal, etapa 12-a