Doi arcaşi orădeni legitimaţi la Clubul Sportiv "Redpoint" s-au calificat la Campionatul European de Tir cu Arcul, indoor, organizat sub egida IFAA (International Field Archery Association). Competiţia, la care participă peste 500 de sportivi din întreaga lume, va avea loc în perioada 15-18 februarie, la Budapesta, iar cei doi arcaşi orădeni şi-au propus să se claseze între primii zece la categoria lor.

Cei doi fraţi, Marin Darna şi Călin Darna şi-au descoperit relativ recent pasiunea de a trage cu arcul, iar în doi ani au ajuns chiar să facă sport de performanţă, participând pentru C.S. Redpoint Oradea la diverse campionate, locale, judeţene, naţionale şi chiar internaţionale. Cu rezultate bune la categoria lor de concurs, cei doi s-au calificat la European Indoor Archery Championship, derulat sub egida IFAA (una dintre federaţiile internaţionale de tir cu arcul). Concursul se va desfăşura între 15 şi 18 februarie, în clădirea Hungexpo din Budapesta, şi sunt înscrişi 520 de participanţi.

Marin Darna, șeful Serviciului pentru Acțiuni SpecialeMarin Darna este şeful Serviciului de Acţiuni Speciale, adică al "mascaţilor" din Poliţia Bihor şi concurează la divizia de seniori compound, unde concurenţa este foarte mare (peste 50 de sportivi) şi unde, alături de arcaşi din Finlanda, Elveţia, Portugalia, Italia, Ungaria, Anglia, Scoţia, Germania, Slovacia, Rusia, Spania şi Austria mai participă doar doi sportivi din România, Doru Danileţ şi Cosmin Gruiescu. Fratele său, Călin Darna, concurează la divizia de master barebow, unde mai participă un singur "român", Nikos Malliaroudakis, legitimat la un club din Bucureşti.

"Ţintele sunt specifice acestui tip de concurs, ţinta Flint şi ţinta cu cinci spoturi, la care se trag câte patru sau cinci săgeţi pe serie, pe durata a 12 sau 14 serii. Cei doi sportivi orădeni şi-au propus un loc între primii zece la categoria lor", a precizat Mircea Stroe, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Tir cu arcul.

De menţionat că în urmă cu doi ani, C.S. Redpoint Oradea a mai trimis trei cadeţi la Cupa Europeană de tir cu arcul de la Heviz şi doi sportivi la Campionatul European de tineret.