Handbaliştii de la CSM Oradea şi-au spălat ruşinea provocată de înfrângerea de săptămâna trecută de la Timişoara şi, duminică, în derby-ul Seriei D a campionatului Diviziei A, au învins, la Arena Antonio Alexe, formaţia Unirea Sânnicolau Mare, cu scorul de 40-33. Astfel, elevii antrenorului George Tăutu s-au desprins din nou în fruntea clasamentului, luând o opţiune serioasă pentru calificarea în următoarea fază a campionatului.

Foarte motivaţi, "roş-albaştrii" s-au desprins încă din start, conducând cu 7-1 după 10 minute de joc. Apoi, la jumătatea primei reprize CSM era în avantaj cu 10-5. Diferenţa a mai crescut, iar în pauză s-a intrat cu avantajul de şapte goluri, scor 20-13.

În debutul părţii secunde, orădenii s-au desprins chiar şi mai tare, ajungând să conducă la o diferenţă de nouă goluri, cu 24-15, în minutul 35.

Deşi formaţia timişeană a dat semn de revenire, apropiindu-se cel mai mult la patru goluri, scor 29-25, în minutul 48, finalul a fost bine gestionat de bihoreni, care au început să-şi refacă diferenţa, în pofida faptului că tehnicianul George Tăutu i-au introdus pe teren şi pe mai tinerii jucători.

"Am fost foarte siguri pe noi, încă de la început, ştiam că vom câştiga, am simţit asta foarte bine. Am venit după înfrângerea de la Timişoara, care ne-a durut foarte tare, iar acum ne-am mobilizat la fel de tare. Probabil că această experienţă de la Timişoara ne-a adus cu picioarele pe pământ. Încă se joacă campionatul, dar sunt foarte fericit că am reuşit să facem în acest joc ceea ce am pregătit la antrenamente, ceea ce am muncit şi nu ne rămâne decât să continuăm în aceeaşi manieră", a declarat, la final, antrenorul CSM-ului, George Tăutu.

Marcatorii formaţiei orădene în derby-ul de duminică au fost: Adrian Mihăilescu, cu 8 goluri, Devid Munea şi Paul Oara, cu câte 7 goluri, Benjamin Szabo, cu 6 goluri, Petru Pomian şi Alexandru Potera, cu câte 3 goluri, Georgel Costea, autor a 2 goluri, Ghiţă Mateaş, Szasz Csongor, Răzvan Radu şi Claudiu Chiorean, cu câte un gol.

În poartă au evoluat pentru CSM, Răzvan Costin şi George Duma, iar pe lista de juctători a formaţiei bihorene au mai figurat: Andrei Teodorescu, Andrei Ivancov şi Eduard Szliagyi.

De partea cealaltă, de la Unirea Sânicolau Mare, cel mai eficace a fost Alexandru Mutu, cu 11 goluri înscrise, dintre care 5 din aruncări de la 7 metri. L-a urmat Marius Drăgănescu, cu 6 goluri.

În celelalte două partide din etapa a 17-a a competiţiei, surprinzător CNOPJ Timişoara s-a impus pe terenul celor de la CSU "Constantin Brâncuşi" Tg. Jiu cu scorul de 32-27, iar Univeristatea Craiova a întrecut,  pe teren propriu, echipa CSU Politehnica Timişoara, cu scorul de 36-30.

În clasament, CSM Oradea a acumulat 37 de puncte, ocupă primul loc şi este urmată acum de Universitatea Craiova, cu 34 de puncte, Unirea Sânnicolau Mare, cu 33 de puncte, şi CNOPJ Timişoara, cu 21 de puncte.

În etapa viitoare, CSM Oradea va evolua din nou la Timişoara, dar de această dată în compania celor de la CSU Politehnica, duminică, 16 februarie.