În această săptămână s-a desfășurat la Brașov cea de-a treia ediție a Cupei Internaționale de Scrimă pentru Copii și Speranțe "Corona". Evenimentul a strâns peste 300 de copii din România, Moldova, Ucraina și Bulgaria, care s-au întrecut în probele de spadă, sabie, floretă, la categoriile U9, U11, U13 și U15.

În proba de spadă au participat și copiii de la LPS Bihorul Oradea, antrenați de Nicolae Ille și care au reușit sa obțină cinci medalii. Dintre acestea, una a fost de aur, una de argint şi trei de bronz.

Aurul l-a cucerit Alexandra Drăgan la U13, iar argintul a fost obţinut de Andrea Muntean la U15, care a cucerit şi bronzul la U13. Celelalte două medalii de bronz au fost obţinute de Elena Tămășan (foto) la U9 şi Alexandra Drăgan la U15.

În afară de aceste clasări pe podium, o poziţie fruntaşă a mai obţinut-o Ana Muntean şi la U11, unde s-a clasat pe locul 5.

Aceste evoluţii vin să confirme forma bună a tinerilor spadasini de la LPS Bihorul, care în acest an au mai obţinut alte rezultate bune, după cum urmează:

- 5 medalii la Campionatul Național de Spadă pentru Copii de la București

- 5 medalii la Memorialul de Spadă pentru Copii și Speranțe "Ille Cornelia" – ed. VIII de la Oradea

- 5 medalii la Campionatul Național Școlar de Scrimă de la Craiova

- 3 medalii la Memorialul de Spadă pentru Copii "Ioan Popa" de la București

- 4 medalii la etapa din Circuitul European de Spadă Copii U14 - Osijek, Croația

- 4 medalii la etapa din Circuitul European de Spadă Copii U14 - Zagreb, Croația   

- 3 medalii la Memorialul de Spadă pentru Copii "Dumitru Popescu" de la Craiova