Cu doi orădeni în componenţă, delegaţia Federaţiei Române de Sporturi Marţiale Coreene a participat în weekend la Openul Cehiei, care s-a desfăşurat în localitatea Nymbruk. Este vorba despre un campionat care a deschis seria turneelor de clasa A din care şi federaţia română face parte, alături de Bulgaria, Grecia, Italia şi Slovenia. Cei doi orădeni participanţi au fost sportivul clubului King Do-Lions, David Sferle şi antrenorul Romeo Tulkos.

La întreceri au luat parte 476 de sportivi, proveniţi de la 15 cluburi din Austria, Belarus, Bosnia Herţegovina, Estonia, Grecia, Polonia, Rep. Moldova, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania Tara Galilor, Ucraina şi, evident, Cehia.

Sportivul oradean, antrenat de Romeo Tulkos, a obţinut medalia de bronz la proba de luptă juniori, în cadrul categoriei +75 kg. David Sferle a fost învins în semifinale de un sportiv din echipa naţională a Belarusului.

"A fost un test bun înaintea Campionatului European de Taekwon-do ITF, ce se va desfăşura la Thallin (Estonia), unde vom participa în perioada 23-30 aprilie. Este un semnal de alarmă şi, totodată, o motivaţie să mă pregătesc mai mult, deoarece pot mai mult! Aşa cum la Openul Serbiei am luat locul I, şi de data aceasta puteam mai mult, însă anumiţi factori m-au influentat, dar data viitoare voi fi mai motivat!", a declarat, la final, David Sferle.

Invitatul de onoare al evenimentului a fost prim-vicepreşedintele Federaţiei Internaţionale de Taekwon-do ITF, coreeanul Hwang Ho Yong 9 DAN, cel care în luna decembrie a anului 2016 l-a examinat şi avansat pe Romeo Tulkos la centura neagră 5 DAN.

"David e un sportiv foarte bun, însă nu a avut cea mai bună zi. Probabil şi oboseala şi-a spus cuvântul, şi cunoscându-l ştiu că poate mai mult de atât. Este un rezultat bun, luând în considerare nivelul tehnic foarte ridicat şi pot spune fără să stau pe gânduri că în întreaga mea cariera de antrenor a fost cel mai ridicat nivel al unei competiţii la care am participat, cu excepţia campionatelor europene, respectiv mondiale. Departe să fiu dezamagit, ştiu că David poate mai mult şi sunt sigur că o va demonstra!", a declarat şi antrenorul Romeo Tulkos.