Noua ediţie a Superligii Naţionale de polo pe apă masculin va veni cu schimbări. FR Polo a decis să modifice sistemul competiţional, care va cuprinde cinci faze şi va începe cu un tur preliminar, ce se va desfăşura pe durata a două turnee. 

Turul preliminar se va desfăşura sub forma a două turnee, programate în perioadele 17 şi 20 octombrie şi 24 şi 27 ctombrie. În această fază, echipele vor juca în sistem fiecare cu fiecare, iar primele patru se vor califica pentru grupa valorică 1-4 din cea de-a doua fază, iar ultimele patru vor juca în grupa valorică 5-8 în faza secundă.

Faza a doua se va desfăşura în etape duble săptămânale, pe cele două grupe valorice, în perioada 1 noiembrie 2019 şi 5 aprilie 2020.

La finalul etapelor duble săptămânale (tur/retur), se vor juca sferturile de finală (faza a III-a), după următorul program: Locul 3 - Locul 6 şi Locul 4 - Locul 5. Sferturile de finală se vor desfăşura după sistemul cel mai bun din trei meciuri şi vor avea loc în perioada 11 – 17 aprilie 2020.

Faza a IV-a, cea rezervată semifinalelor, se va desfăşura după sistemul cel mai bun din cinci partide, în perioada 1 – 13 mai 2020.

În fine, faza a V-a, cea rezervată finalelor pentru locurile 1-2 şi 3-4 se va juca în sistemul cel mai bun din cinci partide, în perioada 15 – 30 mai 2020.

Judeţul Bihor va avea în noul sezon competiţional al Superligii Naţionale de polo o singură echipă participantă, pe CSM Oradea, vicecampioana en-titre a ţării, după ce formaţia clubului Crişul Oradea nu a mai fost înscrisă în campionat.