Deşi evoluează în eşalonul secund, echipa orădeană de baschet feminin Universitatea CSM a dat în această lună o tânără sportivă la lotul naţional de junioare. Anisia Croitoru a fost convocată pentru acţiunea din această lună a lotului naţional al României rezervat categoriei U15.

Născută pe 11 iulie 2003, Anisia, fica antrenoarei Ioana Anica (fostă Croitoru), este legitimată la LPS Satu Mare, dar joacă şi în Liga I la senioare, sub culorile CSU CSM Oradea.

De menţionat că orădeanca evoluează al doilea sezon în Liga I, primul fiind cu derogare din partea Federaţiei Române de Baschet.

Acţiunea pentru care a fost convocată la lotul naţional se numeste Balkanic Next Star 2017 şi va avea loc la Bucureşti, în perioada 19-21 decembrie, cu participarea Bulgariei, Serbiei şi Ungariei. Perioada de pregătire a lotului naţioanal va începe din 15 decembrie.

"Convocarea Anisiei la lotul naţional este un motiv de mare bucurie şi reprezintă o mare provocare pentru ea ca şi sportivă. Sperăm din tot sufletul să confirme şi la lotul naţional forma bună prin care trece la echipa de club. Acestă convocare reprezintă o nouă treaptă în cariera ei baschetbalistică. CSU CSM Oradea este alături de ea şi cu toţii îi uram multă baftă! Menţionăm însă faptul că sportiva este cu un an mai mică decât restul componentelor lotului", a declarat Ioana Anica, mama şi totodată antrenoarea Anisiei, de la echipa de club.