Numărul celor care s-au aşezat în weekend la coadă, să tragă cu arcul, a crescut cu 30% faţă de anul trecut.

Astfel, având în vedere entuziasmul şi înghesuiala de la atelierele interactive organizate de Clubul Sportiv Redpoint, tirul cu arcul se dovedeşte încă o dată a fi una dintre atracţiile Festivalului Medieval al Cetăţii Oradea, alături de cavaleri, domniţe şi menestreli.

Marea majoritate a celor care au încercat să-şi verifice abilităţile de ţintaş au fost copiii.

Numărul record de participanţi din acest an a fost anticipat de echipele de organizatori şi voluntari ai Clubului Sportiv Redpoint Oradea şi ai Asociaţiei Judeţene de Tir cu Arcul Bihor, atunci când a fost instalată logistica necesară (panouri profesionale, ţinte, arcuri şi săgeţi de antrenament) lângă poarta de Est a Cetăţii Oradea.

"Cererea a fost atât de mare încât, ştiind de anul trecut că nici lăsarea întunericului nu-i opreşte pe orădeni şi turişti să vrea să încerce această activitate inedită, ne-am cumpărat două reflectoare şi am continuat atelierele interactive de tir cu arcul pînă aproape de miezul nopţii", a precizat Teodora Vari, din echipa clubului.

Astfel, încă de joi, nici bine n-au apucat să instaleze atelierele, că doritorii de tras cu arcul s-au şi aşezat la coadă. Copiii şi tinerii au fost cei mai atraşi de arcuri şi săgeţi.

Clubul Sportiv "Redpoint" Oradea este singurul din Bihor axat pe performanţă în tirul cu arcul, iar Asociaţia Judeţeană de Tir cu Arcul este unica de acest fel din România care organizează anual un campionat judeţean de tir cu arcul.