LPS CSS Liberty Oradea a avut cinci sportivi nominalizaţi să participe la întrecerile Campionatelor Balcanice de judo juniori III (U15), care s-au desfăşurat în perioada 7-8 iulie, în localitatea Niksic din Muntenegru.

Din păcate, însă, având în vedere că nominalizările au fost făcute în urma Campionatelor Naţionale, ce au avut loc în luna martie, doi sportivi nu au mai fost în măsură să se lupte în limitele aceloraşi categorii. Este vorba despre Gesica Fodor (la 44 kg) şi Raul Bodea (55 kg).

"Spre bucuria noastră, cei trei sportivi participanţi au avut evoluţii destul de bune", a precizat antrenorul Emil Morar. Astfel, aceştia au reuşit, cu toţii, să se claseze pe treapta a treia a podiumului, intrând în posesia medaliilor de bronz. Este vorba despre Adrian Costin (la categoria 55 kg), Sarolta Lungu (la 57 kg) şi Carina Jurca (la +63 kg).

Toţi trei au ajuns până în semifinale, unde au pierdut. Raul Costin - în faţa unui bulgar, Sarolta Lungu - în faţa unei turcoaice, iar Carina Jurca - în disputa cu o sportivă din Macedonia.

Toţi aceşti sportivi sunt pregătiţi şi au fost însoţiţi de antrenorii Olimpia Ianc şi Alexandru Goncearenco.