Sportivii de la cluburile orădene CSM şi LPS Bihorul s-au întors cu trei medalii de la întrecerile Cupei României de judo pentru seniori individual, competiţie care s-a desfăşurat în perioada 17-19 mai, în Sala NATO a Hotelului Piatra Mare din Poiana Braşov.

A fost vorba despre ediţia 2019 a Cupei României, care a avut loc "într-o organizare deosebit de reuşită", după cum au transmis reprezentanţii judo-ului bihorean.

Confruntaţi cu o serie de absenţe, unele motivate de participări internaţionale, accidentări sau îmbolnăviri, sportivii de la cele două cluburi orădene au reuşit totuşi să urce de trei ori pe podium, o dată chiar pe cea mai înaltă treaptă.

Principalul performer a fost sportivul clubului CSM, Daniel Matei, care, la categoria 100 kg, s-a situat pe primul loc, adjudecându-şi medalia de aur. Tot de la CSM Oradea, sportivi pregătiţi de antrenorii Emil Morar şi Dan Fâşie, Teodor Baldean, la categoria 90 kg,şi Tudor Blahuţa, la 100 kg, s-au situat pe poziţia a V-a.

Celelalte două medalii ale delegaţiei orădene au fost adjudecate de sportivele de la LPS Bihorul, judoka pregătite de antrenoarea Olimpia Ianc. Bianca Suciu s-a situat pe locul II, iar Carina Jurca pe poziţia a III-a, ambele în cadrul categoriei +78 kg.

În această perioadă, cei care au lipsit, Sarolta Lungu, Laszlo Szoke, Alex Creţ, Robert Boldiş şi David Fodor, s-au aflat în competiţii internaţionale cu loturile naţionale. De asemenea, au mai absentat Răzvan Bodea şi Valentin Radu, primul fiind accidentat, iar cel de-al doilea bolnav.

Adrian Olaru şi Razvan Stoica s-au aflat la sesiunea specială de bacalaureat de la Ploieşti.