Tinerii sportivi orădeni au cucerit trei medalii la întrecerile Finalei Campionatului Naţional Şcolar de judo, pentru sportivi sub 18 ani.

În pofida unor absenţe importante a câtorva sportivi convocaţi la acţiuni ale loturilor naţionale şi angrenaţi în competiţii internaţionale foarte importante de calificare la Mica Olimpiada sau la Campionatele Europene de Cadeţi, sportivii de la LPS-CSS Bihorul Oradea au avut o comportare foarte bună la întrecerile de la Ploieşti, reuşind să cucereasca două titluri de campioni naţionali şcolari şi unul de vicecampion naţional.

Performerii delegaţiei au fost Robert Boldiş, care a concurat în cadrul categoriei 60 kg, şi Norbert Domuţa, la 66 kg, ambii terminând pe locul I şi devenind campioni naţionali şcolari.

Medalia de argint, aferentă locului II a revenit lui Tudor Blahuţa, în cadrul categoriei 90 kg.

Deşi nu au terminat pe podium, prestaţii bune au mai avut şi: Cristian Popa (66 kg) şi David Varga (73 kg), care au ajuns până în semifinale, unde au pierdut însă şi au încheiat pe locul 5.

În urma punctelor cumulate şi a medaliilor obţinute, echipa LPS-CSS Bihorul Oradea  a  ocupat  locul  3  în  clasamentul general al cluburilor participante  şi  locul  1  în  clasamentul  general  la  masculin.

Tinerii judoka orădeni sunt  pregătiţi  de  profesorii  Olimpia  Ianc  şi  Emil  Morar.

Competiţia s-a desfăşurat în perioada 21-22 aprilie, la Sala de Sport "Leonard Doroftei" din Ploieşti şi a fost adresată cluburilor sportive şcolare, liceelor cu program sportiv şi cluburilor sportive de pe lângă palatele şcolare sau cluburilor de elevi, adică unităţilor de învăţământ aflate sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale.

Evenimentul, organzat cu sprijinul Federaţiei Române de Judo, a reunit la start 26 de cluburi sportive din reţeaua Ministerului Educaţiei Naţionale, fiind prezenţi 125 de sportivi, calificaţi în urma etapelor de zonă.