Sportivele orădene de la LPS Bihorul au reuşit să se întoarcă cu trei medalii de la întrecerile Memorialului "Dumitru Popescu", de la Craiova şi care a fost rezervată categoriei de copii individual, atât la feminin, cât şi la masculin.

Ajuns la ediţia cu numărul 4, evenimentul a fost organizat de Liceul cu Program Sportiv "Petrache Trişcu" şi de CSU Craiova, la start adunându-se peste 200 de sportivi din întreaga ţară.

Tinerele spadasine antrenate de Nicolae Ille au câştigat două din cele patru probe.

Performerele delegaţiei orădene au fost Ana Muntean şi Alexandra Drăgan, ambele reuşind să ocupe primul loc în probele la care au concurat. Ana a câştigat categoria de vârstă, 10-11 ani, după ce a terminat pe primul loc, din 51 de sportive.

La rândul ei, Alexandra a cucerit locul I la categoria 12-13 ani, probă la care au luat startul 31 de sportive.

Cea de-a treia medalie, de bronz, a fost cucerită de Elena Tămăşan (foto), care, la categoria 8-9 ani, a ocupat locul 3 din 20 de sportive.

Un alt orădean participant, Raul Tufan, s-a situat pe locul al 8-lea, în cadrul categoriei 14-15 ani.

De menţionat că Dumitru Popescu "Maître" a fost unul dintre cei mai valoroşi antrenori de spadă din România. A antrenat la Craiova generaţii de sportivi care au căştigat medalii naţionale şi internaţionale. Cea mai valoroasă sportivă pe care a pregătit-o este Loredana Dinu, campioană europeană, mondială şi olimpică cu echipa României.