Echipa de baschet masculin CSM CSU Oradea are doi jucători prezenţi cu echipa naţională a ţării noastre la Campionatul European U20 Divizia B, competiţie care a debutat vineri în Portugalia, la Matosinhos. Este vorba despre Tudor Fometescu şi Edward Petrescu.

De altfel, cei doi "lei roşii" s-au numărat printre cei mai marcatori ai tricolorilor în primul meci, pe care din păcate l-au pierdut în faţa Bulgariei, cu scorul de 58-67.  

Edi Petrescu a marcat 9 puncte, iar Tudor Fometescu 8 puncte. Aceştia l-au secondat pe Lucas Tohătan, autor a 18 puncte.

Campionatul European U20 la baschet masculin Divizia B – ediţia 2019 se desfăşoară la Matosinhos, în perioada 12 - 21 iulie.

Pentru această competiţie, echipa României, antrenată de Dan Fleşeriu, a susţinut aproximativ trei săptămâni de pregătire centralizată, inclusiv cu câteva partide de verificare. 

România face parte din Grupa B, alături de formaţiile similare ale Bulgariei, Finlandei, Albaniei si Cehiei. 

Primele două din grupă se vor califica pentru grupa valorică 1-8, echipele de pe locurile 3-4 vor juca în turneul 9-16, iar ultimele clasate vor juca în turneul 17-21.

Cei doi jucători de la CSM CSU Oradea, Petrescu şi Fometescu, se află la cel de-al doilea Campionat European U20. În urmă cu un an, ei au evoluat în primul eşalon al acestei competiţii, atunci când antrenor a fost Mihai Silvăşan.