Stadionul Municipal din Oradea va găzdui, sâmbătă, începând cu ora 10, un interesant turneu de fotbal pentru veterani. Este vorba despre prima ediţie a Cupei Old Boys la fotbal.

Competiţia este organizată de Asociaţia Old Boys Oradea, în colaborarea cu CSM Oradea, şi se adresează foştilor jucători bihoreni.

La start şi-au anunţat prezenţa opt echipe şi anume: Old Boys Oradea, Martechim Oradea, Olimpia Salonta, Diego Sky Salonta, Crişul Aleşd, Foresta Tileagd, DRSE Derecske şi SE Berettyóújfalu.

După cum anunţă organizatorii, în prima fază vor fi alcătuite două grupe a câte patru formaţii, unde se va juca după sistemul fiecare cu fiecare. Meciurile se vor desfăşura pe lăţimea terenului, în sistem 6+1, iar durata unui joc va fi de 20 de minute.

La finalul competiţiei, primele patru formaţii din clasamentul general vor fi premiate cu diplome şi cupe, asigurate cu ajutorul celor de la Asociaţia Judeţeană de Fotbal Bihor şi Direcţia Judetană pentru Sport şi Tineret Bihor.

În calitate de invitat special se va afla Ioan Zare, fostul internaţional orădean prezent cu echipa naţională la Campionatul European din Franţa 1984. El a jucat atunci 45 de minute contra echipei Republicii Federale Germania, în repriza secundă, când l-a înlocuit pe Hagi. Zare a strâns 7 selecții în tricoul echipei naționale. În perioada '85-'90 a jucat la Dinamo, Victoria și Flacăra Moreni, după care și-a încheiat cariera în liga maghiară, la Siofok și Pecs.

Sâmbătă, la Oradea, Zare va fi premiat la 35 de ani de la acea performanţă. Intrarea la eveniment este liberă.