Asociaţia Naturantica a organizat în această săptămână la Săcueni un concurs de şah rapid, care a ajuns la ediţia a IV-a ediţie şi care, ca de obicei, a reunit la start un număr mare de participanţi, în mare parte copii.

Concursul s-a desfăşurat în clădirea muzeului şi a fost realizat printr-un proiect local.

La categoria fete începătoare, podiumul a fost ocupat de Ana Toderaş, Raluca Toderaş şi Alina Toderaş, care s-au situate în calsament în în această ordine.

La băieţi începători, primul a fost Dragoş Sabău, secondat de Pál Arnold şi Musuly Kevin.

Cel mai tânăr concurent a fost Andreea Toderaş, în timp ce alte premii speciale au primit: Oláh Kevin, Cotuţiu Florinel, Corpaş Albert, Kópis Zsófia, Domokos Zsófia şi Mocsár Delinke.

La categoria U8, pe primul loc s-a situat Bánya Zoltán, pe locul II Pop Iliuţă, iar pe poziţia a III-a, Bihari Krisztián.

La U10, podiumul a fost ocupat, în ordine, de Tapolcsi Sebastian, Puiu Rareş şi Sarkady Márton. Apoi, la U12, primii trei au fost Luca Petrescu, Szél Máté şi Szél Ábel.

Categoria U14 a fost câştigată de Kovács Norbert, urmat de Tóthfalusi Milán şi Gellért Máté.

Cea mai bună concurentă a fost declarată Buta Manuela, iar cel mai bun senior Duca Nelu.

În fine, la U18, Kiss Krisztián s-a situat pe prima poziţie, iar Sarkadi Nándor pe locul II, în timp ce la seniori, pe primul loc s-au situat, la egalitate de puncte, Veres János şi Jakab Zsolt, iar pe poziţia a III-a, Pintér Istvan.

În total, numărul concurenţilor de la turneul de şah rapid de la Săcueni a fost de 62, dintre care 54 copii.