Veste bună pentru fanii echipei de baschet CSM CSU Oradea. Conducerea clubului orădean a anunţat, marţi, că jucătorul Martin Zeno a primit acceptul medicilor de a se alătura echipei la antrenamente. "Sportivul nord-american va urma în continuare un program special şi va fi monitorizat cu atenţie de staff-ul medical şi tehnic al CSM CSU Oradea", mai anunţă clubul bihorean, pe site-ul oficial.

De menţionat că Martin Zeno a fost supus unei intervenţii chirurgicale la începutul lunii ianuarie, după ce s-a accidentat la genunchi în meciul cu Steaua CSM Eximbank Bucureşti, ultimul din anul 2017. Apoi, baschetbalistul nord-american a urmat, după operaţie, un program de recuperare, "pe parcursul căruia toţi cei care i-au monitorizat progresul au constatat că el se află în avans considerabil faţă de un program normal de recuperare pentru un sportiv de performanţă în cazuri similare", mai arată clubul orădean în informarea sa.

Luni însă, medicii i-au dat undă verde lui Zeno să se alăture echipei în programul de pregătire. El va avea în continuare un regim special, deşi Martin se află într-o stare avansată din punct de vedere fizic, ţinând cont de intervenţia chirurgicală la care a fost supus. Baschetbalistul american va intra în regim normal de pregătire cu echipa CSM CSU de săptămâna viitoare şi "se preconizează că în decurs de aproximativ o lună va putea intra la meciuri".

Jucător exponenţial pentru orădeni şi protagonist principal al echipei care a câştigat titlul de campioană naţională a României în 2016, Martin Zeno a evoluat doar patru meciuri în acest sezon. El a suferit o accidentare la genunchi în primul joc oficial, în luna septembrie 2017. Zeno a urmat atunci un program de recuperare fără intervenţie chirurgicală în urma căruia a revenit pe parchet spre jumătatea lunii decembrie. Accidentarea lui a recidivat însă pe 28 decembrie, atunci luându-se decizia de a se interveni pe cale chirurgicală.

Martin Zeno este deţinătorul recordului absolut de puncte marcate (42) într-un meci din Basketball Champions League şi are medii statistice de 11.7 puncte, 2.7 pase decisive, 2.3 recuperări şi 1.0 intercepţii în aproape 21 minute pe parchet pentru 12.0 la eficienţă în actuala ediţie a Ligii Naţionale de baschet masculin.